Головна Новини Інфографіка 2021 Як змінилися ціни на продукти в лютому: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилися ціни на продукти в лютому: що подорожчало найбільше

На деякі продукти ціни знизилися

3 березня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:
Як змінилися ціни на продукти в лютому: що подорожчало найбільше

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Індекс споживчих цін на м'ясні продукти в лютому 2021 склав 100,50%. У порівнянні січнем дана категорія продуктів подорожчала — в середньому вартість збільшилися на 0,50%. Такі дані оприлюднило видання Мінфін.

Зокрема, за місяць середні ціни на сало зросли на 7,62%, на м'ясо (свинина, курятина, яловичина) на 1,05%. А ось середні ціни на ковбаси минулого місяця знизилися на 0,02%.

У порівнянні з січнем молочні продукти зросли в ціні в середньому на 1,66%. Так, середня вартість твердого сиру збільшилася на 1,04%, а вершкового масла на 1,02%. Найбільше серед продуктів даної категорії подорожчало молоко — його середня ціна зросла на 4,57%.

Індекс споживчих цін на бакалію в минулому місяці склав 103,86%. У порівнянні з січнем ця категорія продуктів подорожчала, середні ціни зросли на 3,86%. Найбільш помітним стало подорожчання соняшникової олії, її середня вартість зросла на 15,98%, цукру — на 6,14%, а муки на 4,50%.

Нагадаємо, що в Україні триває тенденція до зростання цін на продукти харчування. Зокрема, на свинину і молочні продукти. Чому це відбувається, "Коментарям" розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук. За словами фахівця, ціни на свинину зросли незначно, однак очікувати подальшого зростання цін не варто. Експерт вважає, що подорожчання м'яса пов'язане з кризою в галузі свинарства, який почався у 2020 році. А от подорожчання молочних продуктів, за словами експерта, відбувається в результаті дефіциту сировини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні виросте в ціні борщовий набір, і вартість буде зростати кожен місяць. Економісти спрогнозували, що в цілому головні інгредієнти, які використовуються для приготування традиційного першого страви, виростуть на 10-15%.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Ира

3 березня 2021, 16:06

И не только на продукты... https://kosatka.media/category/gaz/news/kabmin-naftogaz-dolzhen-obespechit-v-marte-optovuyu-prodazhu-gaza-po-fiksirovannoy-cene-dlya-naseleniya-i-tke-po-konec-aprelya-2022-g

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!