Головна Новини Інфографіка 2020 Карантин вихідного дня: що змінилося в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин вихідного дня: що змінилося в Україні

Поки влада розповідає про зниження рівня зараження коронавірусів завдяки карантину вихідного дня, економісти рахують збитки від цієї ініціативи

4 грудня 2020, 12:17
Поділіться публікацією:
Карантин вихідного дня: що змінилося в Україні

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Під час вчорашнього засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в країні значно покращилася ситуація з рівнем захворювання на коронавірус. За його словами, через два тижні дії карантину вихідного дня вдалося вирівняти відсоток зайнятості лікарняних ліжок, а кількість нових випадків зараження COVID -19 минулого тижня виявилася на 6 тис. меншою, ніж очікувалося.

Водночас згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, в період дії карантину вихідного дня було встановлено новий антирекорд за кількістю нових випадків зараження за добу. Так, останній рекорд нових хворих було зафіксовано 28 листопада — 16 294 випадки зараження коронавірусом.

Також в цей період значно скоротилася кількість тестувань на коронавірус. Найменше тестів — 28 374 — зробили за станом на 23 листопада.

Крім того, заступник глави Національного банку Дмитро Сологуб в інтерв'ю LIGA.net розповів, що карантин вихідного дня в Україні призвів до втрати близько 0,2% ВВП, що становить близько 300 млн дол.

Нагадаємо, карантин в Україні можуть посилити з 2 по 23 січня вже наступного року. У Кабінеті міністрів і Офісі президента журналістам підтвердили можливість січневого, а не грудневого сценарію. Однак підкреслюється, що конкретні дати ще не узгоджені. Проте, можливим періодом посилення карантинних заходів був названий саме проміжок з 2 по 23 січня 2021 року. За словами джерела одного з українських видань, січневий сценарій — один з 3-4 робочих варіантів, але ще не є остаточним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!