Головна Новини Інфографіка 2020 Місцеві вибори в Україні: які політсили отримали більшість в міських і обласних радах
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцеві вибори в Україні: які політсили отримали більшість в міських і обласних радах

У ТОП-5 по перевагах українців увійшли партії «Слуга Народу», «Європейська солідарність», «Опозиційна платформа - За життя», «Батьківщина» і «За Майбутнє»

11 листопада 2020, 18:13
Поділіться публікацією:
Місцеві вибори в Україні: які політсили отримали більшість в міських і обласних радах

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Місцеві вибори, які відбулися в Україні 25 жовтня, показали, що позиція українців кардинально змінилася з моменту президентських і парламентських виборів у 2019 році. Якщо на виборах до Верховної Ради трохи більше ніж рік тому пропрезидентська політсила "Слуга Народу" впевнено лідирувала, то зараз в більшості регіонів партії не вдалося підтвердити свої позиції.

Також жодній іншій політсилі не вдалося отримати більшість по всій території країни — у різних регіонах переваги українців категорично відрізняються.

Водночас, можна назвати ТОП-5 партій, яким вдалося отримати більшість мандатів в облрадах. Так, 20% мандатів отримали представники партії "Слуга Народу", 16% — "Європейська солідарність", 13% — "Опозиційна платформа — За життя", 10% — "Батьківщина", 8% — "За Майбутнє". Разом з тим навіть цим політичним силам в деяких регіонах не вдалося обійти "регіональні партії", а також проекти місцевих градоначальників.

Цього разу місцеві вибори відзначилися ще й тим, що в багатьох містах жодному кандидату не вдалося отримати мерську посаду в першому турі і 15 і 22 листопада відбудеться другий тур виборів. Про те, де і кого в другому турі будуть вибирати українці, "Коментарі" писали раніше.

Нагадаємо, "Коментарі" разом з експертами спрогнозували, де будуть найспекотнішими сутички, а також, як на ситуацію може вплинути коронавірус і посилення карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!