Головна Новини Інфографіка 2020 Місцеві вибори в Україні: лідери та аутсайдери серед новообраних міських голів
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцеві вибори в Україні: лідери та аутсайдери серед новообраних міських голів

Серед новообраних мерів «Коментарі» виділили тих, за кого голосували найбільше

8 грудня 2020, 23:36
Поділіться публікацією:
Місцеві вибори в Україні: лідери та аутсайдери серед новообраних міських голів

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Однією з найбільш значущих подій в Україні восени 2020 року стали місцеві вибори, які визначили, хто буде в найближчі п'ять років вирішувати найважливіші питання на місцях. Правда, з тим, хто все ж обійме посади градоначальників, не всі міста змогли визначитися з першого разу — в багатьох населених пунктах місцеві вибори проводилися у два тури.

Згідно з чинним законодавством посаду міського голови дістається кандидату, за якого віддали голоси понад 50% виборців. Цього року виборці проявили низьку активність на виборах і думки значно розійшлися — деякі кандидати обійшли конкурентів менш ніж на 1%.

Наприклад, аутсайдерами серед новообраних міських голів стали мери Рівного Сергій Третяк (50,2%), Києва Віталій Кличко (50,5%), Житомира Сергій Сухомлин (51,4%), Полтави Олександр Мамай (52,2%) і Кропивницького Андрій Райкович (53,5%).

Водночас в деяких містах думки виборців зійшлися набагато більше. Так, в Хмельницькому 86,8% виборців віддали голоси за Олександра Сімчишина. Також в лідерах мери Івано-Франківська Руслан Марцінків (84,8% голосів), Дніпра Борис Філатов (80,6%), Чернігова Владислав Арошенко (77,5%) і Тернополя Сергій Надал (74,6%).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, хто і скільки заплатив за політичну агітацію в Facebook. Найбільше грошей пішло на просування партії "За майбутнє" та її кандидатів Ігоря Палицю та Олександра Шевченка — близько 203 тис. дол. На другому місці "Слуга Народу" з кандидатами Іриною Верещук і Дмитром Шевчиком — близько 137 тис. дол. Інші партії витратили суми трохи менше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!