Головна Новини Інфографіка 2020 Названо найбільших виробників "зеленої" енергії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найбільших виробників "зеленої" енергії в Україні

Частка відновлюваної енергетики значно зросла протягом декількох років

18 листопада 2020, 00:09
Поділіться публікацією:
Названо найбільших виробників "зеленої" енергії в Україні

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

"Зелена" енергетика в останні роки є дуже важливою складовою світової економіки. У нашій країні п'ять найбільших в Україні інвесторів минулого року сукупно заробили 11,2 млрд грн, їм належить понад 2500 МВт потужностей.

Найбільше потужностей належать олігарху Рінату Ахметову — 1050. Олігарх володіє потужностями через енергохолдинг ДТЕК, які минулого року допомогли йому заробити 4,7 млрд грн.

На другому місці за обсягами потужностей займає фонд VR Capital Річарда Дейтса. Сумарна потужність, якою він володіє — 535,7 МВт. Рік тому він зміг заробити на "зеленій" 864,7 млн грн.

На третій позиції опинилися шведські бізнесмени Карл Стурен і Йохан Боден. Їм належить шість вітропарків, загальна встановлена потужність яких становить 335 МВт. За минулий рік їх електростанції згенерували електрики на 1,67 млрд грн.

На четвертому місці за обсягами потужностей опинилася китайська будівельна корпорація CNBM, якій належить 301 МВт "зелених" потужностей. Електростанція принесла своєму власникові Юнчжі Чену 2,9 млрд грн у 2019 році.

П'ятірку замикає Віктор Козаченко і його "Заммара ХОЛДІНГС ЛТД". Його потужності за минулий рік згенерували 289 МВат на 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, українці переходять на сонячні батареї, щоб економити на платіжках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!