Головна Новини Інфографіка 2020 Новорічний стіл-2021: яку суму витратять українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Новорічний стіл-2021: яку суму витратять українці

В Україні новорічний стіл подорожчав з минулого року на 5,3%

21 грудня 2020, 07:05
Поділіться публікацією:
Новорічний стіл-2021: яку суму витратять українці

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Передноворічний сезон клопотів у самому розпалі. Українці, незважаючи на складний рік і продовження пандемії коронавірусу, готуються до зустрічі Нового року. Одне зі стандартних запитань — яким буде новорічне меню та яку суму застілля потягне з кишені. Традиційно напередодні Нового року аналітики підрахували, у скільки в цьому році українцям обійдеться новорічний стіл. Портал "Коментарі" дізнався, яку суму потрібно буде віддати за традиційні страви святкового застілля.

Так, новорічний стіл подорожчав із минулого року на 5,3%. Українцям доведеться віддати за стандартний набір продуктів до новорічного столу 1706 грн. А якщо ви додасте в меню делікатеси — червону ікру та червону рибу — доведеться заплатити ще 250 і 220 грн відповідно. Тож загальна вартість застілля з делікатесами складе 2176 грн.

Як видно з інфографіки, зросла вартість ряду продуктів, без яких не організувати новорічну вечерю. Зокрема, салат олів'є подорожчав на 14%, копчена грудинка — 25%, свинячий биток — 33%, твердий сир — 12%, ковбаса — 12%. Зате ще один традиційний салат для святкового столу — "Оселедець під шубою" — буде коштувати приблизно стільки, скільки і в минулому році.

Крім того, вартість овочів на новорічному столі складе майже 183 грн, а фрукти обійдуться як мінімум в 104 грн.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", на порозі Новий 2021 рік, який пройде під знаком Білого металевого Бика. Щоб заручитися його сильною підтримкою, потрібно правильно його зустріти і задобрити. А для цього важливо знати, які страви можна ставити на новорічний стіл, а які — не варто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!