Головна Новини Інфографіка 2021 Окей, Google: кого з політиків найчастіше шукають в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Окей, Google: кого з політиків найчастіше шукають в інтернеті

Президентом України Володимиром Зеленським найбільше цікавляться в Україні, Росії, Білорусі та Молдові

21 липня 2021, 15:57 comments2250
Поділіться публікацією:
Окей, Google: кого з політиків найчастіше шукають в інтернеті

Кого з політиків найчастіше гуглять в інтернеті. Інфографіка: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Світовий політичний бомонд відомий більшості жителів нашої планети. Люди можуть не знати, де конкретно знаходиться якась із країн, але її лідера здатні впізнати в обличчя. "Коментарі" вирішили перевірити, ким же найчастіше цікавляться користувачі мережі в різних країнах світу за даними Google Trends на початок літа.

Оцінювати кількість запитів будемо за 100-бальною шкалою.

Стартовою позицією буде, звичайно, Україна. Президент Володимир Зеленський найбільше цікавий нашим співвітчизникам (100 балів), білорусам (18), молдаванам (14), а також жителям Росії (11).

Найближчі до України держави — Білорусь та Росія демонструють свої показники. Так, президента РФ Володимира Путіна найчастіше гуглять, власне, росіяни (100), білоруси (42) і молдавани (38). Слідом за ними йдуть громадяни Вірменії (35) та України (33).

У порівнянні з такою популярністю самопроголошений лідер Республіки Білорусь Олександр Лукашенко значно поступається в гугл-трендах. Новини про цього політика найчастіше читають самі білоруси (100), українці і росіяни (по 8) і жителі Латвії (7).

Вирушимо до трохи більш далекого зарубіжжя — Туреччини. Тамтешнього президента Реджепа Ердогана найчастіше шукають у пошукових системах турки (100 балів), азербайджанці (41) і вірмени (34). У рівній мірі цікавляться особистістю Ердогана кіпріоти та греки (по 31).

Цікавою є ситуація із Китайською Народною Республікою. Як відомо, Китай — одна із найбільш "цензурованих" країн, в тому числі і в плані інтернету. Тому немає нічого дивного, що генеральним секретарем компартії Китаю Сі Цзіньпіном найбільш цікавляться самі китайці (100). Також про це чиновника часто читають у Макао (14) і Гонконгу (11).

Повернемося до не надто близьких до України за відстанню, але завжди готових прийти на допомогу міжнародних партнерів.

Так, президента США Джозефа Байдена найчастіше гуглять, звісно, американці (100), канадці (51), а також ірландці (47). Досить високий відсоток інтересу до американського лідера виявляють у Сінгапурі (38) і Кенії (35).

Новинами про роботу німецького канцлера Ангели Меркель, яка вже цієї осені покине свій пост, найчастіше цікавляться жителі Німеччини (100), Люксембургу (23), Австрії (20) і Швейцарії (19).

Трохи більше популярності має Емманюель Макрон, який обіймає посаду президента Франції. Жителі підконтрольної йому країни, звичайно, найчастіше запитують у пошуковиків про новини за участю їхнього лідера. 63 бали популярності Макрон має на Реюньоні, 50 — на Мартініці. Також цієї політичною фігурою дуже цікавляться в Лівані (29) і Сенегалі (25).

Однією з найпопулярніших високопоставлених фігур у світовій політиці, звісно, є королева Великобританії Єлизавета II, яка цієї весни зустріла свій 95-річний ювілей і, на жаль, втратила чоловіка. Найбільша частота запитів з її іменем припадає на саме Об'єднане Королівство (100), Ірландію (86) і Канаду (67). Також часто про королеву запитують у гугла австралійці (65) і новозеландці (65).

Варто також зазначити, що далеко не останньою персоною, яка цікавить європейців, є Урсула фон дер Ляйен, яка очолює Єврокомісію. Дуже часто про неї запитують жителі Люксембурга (100), Німеччини (73) та Італії (70). На однаковому рівні знаходиться інтерес до пані фон дер Ляйен в ірландців і бельгійців (по 63).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якими "лайфхаками" ділилися з українцями вітчизняні політики. Ознайомитися з переліком "порад" можна в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, хто з мерів європейських міст найдовше перебуває на своїй посаді. Чи є серед них українці, шукайте в нашій інфографіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!