Головна Новини Інфографіка 2022 Оприлюднено рейтинг найкращих вишів України: хто в десятці лідерів ( ІНФОГРАФІКА)
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено рейтинг найкращих вишів України: хто в десятці лідерів ( ІНФОГРАФІКА)

Лідером рейтингу найкращих вишів в Україні було визнано КНУ імені Тараса Шевченка

9 лютого 2022, 11:20 comments6288
Поділіться публікацією:
Оприлюднено рейтинг найкращих вишів України: хто в десятці лідерів ( ІНФОГРАФІКА)

КНУ імені Шевченка - фото з відкритих джерел

Напередодні Webometrics Ranking of World's Universities оприлюднив рейтинг університетів світу, куди включили понад 30 тисяч закладів вищої освіти, серед яких 313 українських. Дослідники публікують дані, починаючи з 2004 року, двічі на рік.

Так, лідером рейтингу найкращих вишів в Україні було визнано Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Друге місце дісталося Київському політехнічному інституту імені Ігоря Сікорського, а на почесній третій позиції розташувався Сумський державний університет.

З десяткою лідерів рейтингу найкращих вищих навчальних закладів нашої країни, а також місцем, яке вони посідають у загальному рейтингу, можна ознайомитися в інфографіці порталу "Коментарі".

picture

Webometrics Ranking of World Universities — це одна з найвідоміших систем рейтингу світових вузів, яка заснована на комбінованому показнику, що враховує обсяг веб-вмісту, а також видимий вплив публікацій за кількістю зовнішніх цитат. Список найкращих оприлюднюється іспанською групою експертів Національної дослідницької ради ( CSIC).

Головна мета рейтингу Webometrics - сприяти та стимулювати академічну присутність у Мережі, а також сприяти передачі наукових та культурних напрацювань університетів світовій спільноті. На думку творців рейтингу, присутність в інтернеті є ключовим фактором для закладу вищої освіти. 

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що дослідники оприлюднили перелік найпопулярніших серед українців додатків, якими вони користувалися наприкінці 2021 року.

Читайте також: Індекс щастя: на якому місці Україна у світовому рейтингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Василий

9 лютого 2022, 11:41

А ГДЕ ЖЕ ОДЕССКИЕ ВУЗЫ? ? ? АААААА НА СЕДЬМОМ КИЛОМЕТРЕ

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!