Головна Новини Інфографіка 2022 Посуха їм не страшна: названі найвологіші міста Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Посуха їм не страшна: названі найвологіші міста Європи

"Коментарі" з'ясовували, у яких містах країн Європи найбільше днів на рік з опадами

12 січня 2022, 20:45 comments6296
Поділіться публікацією:
Посуха їм не страшна: названі найвологіші міста Європи

Названі найвологіші міста Європи. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

За даними ресурсу ClimateData.org, містом, де випадає найбільша кількість опадів у Європі (за умови, що за день випало не менше 1 мм), є зовсім не "туманний Альбіон", як могло б здатися на перший погляд. "Столицею негоди" по праву можна вважати ірландське містечко Карна, де 160 днів на рік випадають опади. У трійці лідерів – норвезький Берген (всього на 4 непогожих дні менше) і невелике швейцарське містечко Гларус із показником у 153 дні.

Всього на 4 сонячні дні більше спостерігається у туристичному містечку Ландекке (Австрія). У північноірландському Лондондеррі дослідники нарахували 147 таких днів, в іспанському Лінаресі та столиці Ісландії – Рейк'явіку – по 145, а в італійському Домодосоллі 144. Закриває цю категорію баварське місто Розенхайм, де негода триває 141 день у році.

Від 130 до 139 непогодних днів на рік припадає на частку таких населених пунктів як український Яремче (135), французький Понтарльє (134), Нальчик на півдні Росії (133), голландський Іжмуйден і бельгійський Мальмеді (по 131), чешський Яблонець (130).

Польське місто Бельсько-Бяла може похвалитися 127 днями з опадами, а його сусіди зі словацького міста Жиліна – 118-ма. 124 непогожі дні на рік випадає на долю румунського Сігета. У португальському Понта-Делгаді таких днів всього 117.

Трохи краща ситуація з погодою у прибалтійських держав: шведського Хальмштадта (116), латвійського Вентспілса (115), литовського Вільнюса (109), шведського Йоенсуу (108) та столиці Естонії – Таллінна (105). Усього на 2 дні більше з опадами у білоруському Вітебську.

Щодо сонячних днів від прибалтів не відстають і Балкани. У чорногорському Нікшичі 115 днів на рік спостерігаються опади, в албанському Кукесі – 109. Всього на 1 такий день менше було зафіксовано у македонському Тетово, а у словенському місті Нове-Місце та хорватській Цриквениці й того менше – 104.

П'ятірку міст із найменшою кількістю опадів відкриває грецьке містечко Драма із 97 дощовими днями. Слідом за ним – угорський Шопрон (92) і болгарський Слівен (90). Майже на 3 тижні сонячних днів більше у столиці Республіки Молдови – Кишиневі (72). Мальтійське місто Наскар ще посушливіше. Там у році спостерігається лише 49 непогожих днів. Нарешті, абсолютним європейським "чемпіоном" із посушливого клімату можна сміливо назвати Нікосію – місто на острові Кіпр, де лише 43 дні на рік випадають опади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!