Головна Новини Інфографіка 2021 Працюють тисячі фахівців: названі ТОП-12 ІТ-компаній України (Інфографіка)
commentss НОВИНИ Всі новини

Працюють тисячі фахівців: названі ТОП-12 ІТ-компаній України (Інфографіка)

"Коментарі" з'ясували, хто "заправляє балом" на ІТ-ринку України

7 вересня 2021, 12:15 comments2529
Поділіться публікацією:
Працюють тисячі фахівців: названі ТОП-12 ІТ-компаній України (Інфографіка)

ТОП-12 ІТ-компаній України. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Попри пандемію, ІТ-індустрія в Україні активно розвивається. Внаслідок експорту цифрових послуг країна щорічно отримує близько 4 млрд доларів, і цей показник стабільно зростає. Скориставшись даними інтернет-ресурсу DOU.Ua та відомостями з відкритих джерел, "Коментарі" вирішили з'ясувати, хто "заправляє балом" на ІТ-ринку України й де знаходяться штаб-квартири найбільших вітчизняних цифрових компаній.

Перше місце в ТОП-12 займає компанія EPAM Ukraine, офіси якої розташовані у 7 містах України, включаючи Вінницю, Одесу, Львів, Харків, Дніпро та Івано-Франківськ. Офіс EPAM розташований у Ньютауні, штат Пенсільванія (США). За мало не 30 років існування компанія, заснована білоруським підприємцем Аркадієм Добкіним і його шкільним другом, розрослася до планетарних масштабів. Її відділення представлені в більш ніж 30 країнах світу. Штат фахівців в Україні становить понад 11,5 тис. осіб. Причому приріст у 3000 працівників стався тільки за останній рік.

На другій позиції — SoftServe — ІТ-компанія з українськими "корінням" (була заснована двома аспірантами Національного університету "Львівська політехніка") і штаб-квартирою в техаському місті Остін. Її український штат налічує 9462 особи, а офіси можна знайти у Дніпрі, Чернівцях, Івано-Франківську, Рівному, Києві та Харкові.

Трійку лідерів замикає GlobalLogic — один із найбільших "гравців" на світовому ринку ІТ-аутсорсингу і R&D-індустрії з головним офісом у неофіційній столиці Кремнієвої долини — місті Сан-Хосе (штат Каліфорнія). Із загального штату співробітників компанії, що становить 20 тисяч осіб, 6350 фахівців працюють в Україні. GlobalLogic представлена офісами в Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.

"Бронза" дістається американській компанії Luxoft, заснованій російським підприємцем Дмитром Лощиніним. Її український штат набагато скромніший, ніж в учасників першої трійки, — всього 3581 особа. Скромніша і "географія" компанії — всього три українських міста: Київ, Дніпро та Одеса.

П'ятий рядок займає лондонський Ciklum, представлений в Україні 3006 фахівцями й 6 містами: Києвом, Львовом, Харковом, Одесою, Дніпром і Вінницею. Слідом за британцями — харківська IT-команда NIX із 25-річною історією і 2748 фахівцями.

На 7-му місці — компанія DataArt із головним офісом у Нью-Йорку і представництвами ще у 5 країнах світу, включаючи РФ, Великобританію, Польщу та Аргентину. В Україні DataArt працює в Києві, Харкові, Дніпрі, Львові, Херсоні та Одесі, а штат її українських співробітників складає 2625 осіб.

Решту п'ять рядків ТОП-12 займають українські компанії-новачки, засновані лише кілька років тому: Evoplay (2345 фахівців), Intellias (2006), ZONE3000 (2004), Ajax Systems (1800). Винятком серед них можна назвати тільки Infopulse, який займає 11 місце і є ровесником незалежності України. Його представництва можна знайти в Києві, Харкові, Житомирі, Вінниці, Львові, Одесі та Чернігові. Штат компанії налічує 1990 працівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Держстаті розповіли, в яких регіонах України найвищий дохід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Сomments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!