Головна Новини Інфографіка 2019 Прожитковий мінімум в Україні та у світі: жителі США можуть витрачати в 20 разів більше грошей, ніж українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Прожитковий мінімум в Україні та у світі: жителі США можуть витрачати в 20 разів більше грошей, ніж українці

За розрахунками уряду жителям України повинно вистачити 2,6 долара на добу, щоб вижити

2 липня 2020, 21:11 comments5437
Поділіться публікацією:
Прожитковий мінімум в Україні та у світі: жителі США можуть витрачати в 20 разів більше грошей, ніж українці

Прожитковий мінімум у різних країнах світу значно відрізняється. Так, наприклад, уряд США передбачив 55 дол. на добу для жителів своєї країни. У той же час українська влада вважає, що для того, щоб повноцінно жити досить і 2,6 дол. Зазначимо, що різниця в прожитковому мінімумі у розрахунку на один день в Україні і США складає більш ніж 20 разів.

Сусідні Молдова, Росія та Чехія передбачили для своїх громадян добові витрати в районі 4-5 доларів. А жителі Польщі можуть розраховувати не менше, ніж на 18,9 дол. на добу.

Лідерами за сумами прожиткового добового мінімуму разом зі США є Канада, Франція і Німеччина, які передбачили 47, 45 і 41 дол. на добу для жителів своїх країн відповідно.

"Коментарі" зібрали всі цифри в одну інфографіку.

Нагадаємо, прожитковий мінімум в Україні станом на сьогоднішній день становить 2027 грн. Підперезана до нього мінімальна пенсія ще менше – 1638 грн. Двічі в поточному році прожитковий мінімум збираються піднімати, але не значно: з 1 липня – до 2118 грн, з 1 грудня – до 2189 грн.

Багато українці відзначають, що вижити на мінімальні зарплату і пенсію практично не можливо. У цьому контексті час від часу в країні спливає питання про необхідність прирівняти рівень фактичного і номінального прожиткового мінімуму. Відповідний законопроект №3515 був нещодавно зареєстрований у Верховній Раді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!