Головна Новини Інфографіка 2021 Санкції проти Медведчука: хто з українських олігархів наступний «на прицілі» влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти Медведчука: хто з українських олігархів наступний «на прицілі» влади

Геннадій Боголюбов, Сергій Льовочкін, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський і Петро Порошенко можуть потрапити під санкції слідом за Віктором Медведчуком

1 березня 2021, 19:56
Поділіться публікацією:
Санкції проти Медведчука: хто з українських олігархів наступний «на прицілі» влади

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

У лютому 2021 року Рада національної безпеки і оборони (РНБО) оголосила про введення санкцій проти одіозного політика, голови політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука. Тоді "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чому Медведчук гідно не відповів на введення санкцій. Зокрема, не було громадських протестів, зриву роботи Верховної Ради або загострення ситуації на Донбасі, якого багато хто очікував

Минулої п'ятниці, 26 лютого, РНБО ввела санкції ще проти 10 осіб: екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-глави СБУ Олександр Якименка, колишнього контр-адмірала Дениса Березовського, колишнього генерал-майора Станіслава Шапортова, колишнього генерал-майора юстиції Сергія Нянчура, колишнього генерал-майора Юрія Катовского, колишнього генерал-майора Володимира Котовського, колишнього генерал-майора Валентина Ханжа, колишнього віце-адмірала Сергія Єлісєєва, колишнього контрадміраал Дмитра Шакура. Експерти розповіли, чому в список потрапили ці люди та чому це сталося саме зараз.

Крім того, експерти вважають, що цими списками РНБО не обмежиться. І крім Медведчука санкції можуть накласти на інших одіозних українських олігархів.

На думку політолога Микити Трачука, РНБО продовжить "бити" по економічних моментах, продовжуючи видавлювати Віктора Медведчука з ринку нафтопродуктів.

"Можуть добратися і до Дмитра Фірташа. Хоч з політичної гри він виведений з 2014 року, але економічні м'язи ще має. Ті ж його облгази можуть потрапити під роздачу. Не виключаю, що спробують тим чи іншим рішенням РНБО дістатися до Ігоря Коломойського, щоб тримати його на короткому повідку. Можуть "помацати" і Порошенко, ігри якого з вулицею (мітинги на захист засудженого одеського активіста Стерненко) неабияк тріпають нерви Банковій", — припускає політолог.

Політолог Андрій Мішин зазначає, що зараз простіше назвати олігархів, на яких нинішня влада не намагатиметься надавити. Серед них, на думку Мішина, представники великого бізнесу, інтереси яких збігаються з інтересами Офісу президента.

"Думаю, якийсь час можуть почуватися спокійно Ахметов і Пінчук. Можливо, зачеплять Коломойського, на якого націлені Штати. Битимуть по Фірташу, щоб відібрати його монополію по облгазам і витіснити з енергетичного бізнесу. З тієї ж причини — дотиснути ОПЗЖ, можуть пресувати й партнера Фірташа — Льовочкіна. Є підстави взятися і за Порошенка", — зазначив у розмові з порталом "Коментарі" політолог.

Нагадаємо, Олексій Данилов розповів про те, що будуть розглядати на наступному засіданні РНБО. Зокрема, засідання буде присвячене питанням державних зрадників і дезертирів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!