Головна Новини Інфографіка 2021 Скільки потрібно готувати овочі, щоб зберегти їх користь
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки потрібно готувати овочі, щоб зберегти їх користь

Експерти розповіли, скільки потрібно варити, запікати та готувати на пару різні овочі, щоб вони залишалися корисними

30 квітня 2021, 11:20 comments3355
Поділіться публікацією:
Скільки потрібно готувати овочі, щоб зберегти їх користь

Инфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Овочі — джерело цінних макроелементів та вітамінів, тому вони повинні регулярно з'являтися в нашому раціоні. Їх можна вживати як в сирому вигляді, так і вареному, запеченому і приготованому на пару. Та тільки у не надто досвідчених кулінарів часто назріває питання: скільки часу потрібно витратити на приготування овочів, щоб вони зберегли свою користь і смакові якості?

Картопля

Це один з найпопулярніших продуктів на нашому столі. У ньому міститься багато калію, вітаміну С, амінокислот, цинку і крохмалю. Експерти кажуть, що варити картоплю треба 20-25 хвилин, запікати від 25 до 90 хвилин (в залежності від рецепта), готувати на пару — 35 хвилин і смажити — 25 хвилин.

Морква

Помаранчевий овоч багатий на залізо, магній, цинк, вітаміни А, С, Е і В, а також бета-каротин, який зміцнює імунітет, поліпшує зір і має протизапальні властивості. Готувати на пару нарізану моркву варто не більше 13 хвилин, варити — 20-30 хвилин (цілу), смажити — 5-8 хвилин і запікати при температурі 180 градусів — не більше 20 хвилин.

Буряк

Включайте у свій раціон буряк, тому що в його складі багато антиоксидантів і інших цінних мікроелементів, які підтримують роботу практично всіх систем організму. Щоб буряк залишався корисним і смачним, його потрібно варити 40-80 хвилин, смажити на середньому вогні 20 хвилин (нашатковану) і запікати 60 хвилин при температурі 180 градусів.

Білокачанна капуста

У білокачанній капусті також багато вітамінів і корисних речовин, зокрема вітамін U, який має унікальну здатність загоювати різні виразки та ерозії. На пару нашатковану капусту слід готувати не більше 30 хвилин, варити в такому вигляді 15-20 хвилин, смажити — 30-40 хвилин і запікати — 35-45 хвилин.

Броколі

Періодично збагачуйте свій раціон броколі, тому що вона названа одним з найкорисніших продуктів у світі. У складі броколі є і клітковина, і магній, і калій, і різні вітаміни. Щоб їх зберегти потрібно цей вид капусти готувати на пару 5-10 хвилин, варити не більше 8 хвилин, смажити на середньому вогні 5-7 хвилин і запікати 25 хвилин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких овочах виявилося більше шкоди, ніж користі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!