Головна Новини Інфографіка 2020 Спадщина президентів: куди привів Україну Віктор Янукович
commentss НОВИНИ Всі новини

Спадщина президентів: куди привів Україну Віктор Янукович

Події 2014 року, на тлі яких Янукович втік з країни, кардинально змінили українську історію

31 жовтня 2020, 23:59 comments1519
Поділіться публікацією:
Спадщина президентів: куди привів Україну Віктор Янукович

Четвертий президент України Віктор Янукович став найскандальнішим главою держави з часів отримання незалежності. Він покинув посаду президента у 2014 році, не дочекавшись чергових планових президентських виборів.

Янукович не просто покинув посаду глави держави, а втік з країни на тлі протестів під час Євромайдану. Втеча екс-глави держави в Ростов-на-Дону стала темою для безлічі мемів, які не втрачають актуальності по сьогоднішній день. Сам же євромайдан утворився на тлі відмови Віктора Януковича підписувати угоду з Евросозом. Правда, подальші події показали, що справа зовсім не в цьому і за збіглим президентом тягнеться довгий шлейф негативних подій.

У період з 2010 по 2014 рік населення країни скоротилося з 45,7 млн осіб до 45,4 млн осіб. Скоротилася і чисельність армії — з 200 тис. осіб, до 168 тис. осіб. ВВП країни впав зі 136 млрд дол. до 132,3 млрд дол. У той час виросли рівень інфляції (з 9,1% до 24,9% в річному вираженні), а також рівень безробіття в країні (з 8,8% до 9,7%). А ось рівень довіри за 4 роки скоротився з 31% до 10%

Нагадаємо, видання "Коментарі" проаналізувало, який внесок зробив кожен з шести президентів в незалежність і суб'єктність нашої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!