Головна Новини Інфографіка 2021 Середня зарплата в Україні: в яких регіонах платять найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Середня зарплата в Україні: в яких регіонах платять найбільше

В інфографіці показано, яку середню зарплату отримують жителі різних регіонів України

21 квітня 2021, 12:38 comments3579
Поділіться публікацією:
Середня зарплата в Україні: в яких регіонах платять найбільше

Середня зарплата в Україні. Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Середня заробітна плата в лютому 2021 року в Україні склала 12 549 грн. Тоді як в січні цей показник дорівнював 12 337 грн, що менше на 212 грн. Портал "Коментарі" склав інфографіку про середні зарплати в різних регіонах України.

За даними Державної служби статистики, найбільше коштів отримують жителі Києва, Донецької та Київської областей. Середня зарплата в місяць у столиці сягає 18 504 грн — це найвища сума по країні.

А от найменший дохід у тих, хто працює в Кіровоградській області. Там в лютому нинішнього року була зафіксована найнижча середня зарплата менш як 10 тис. грн — 9903 грн.

У більшості областей України, за офіційними даними Держстату, заробітна плата становить від 10 до 11 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, заборгованість з виплати заробітної плати в Україні за станом на 1 березня 2021 року становить 3213,9 млн грн. Таку інформацію оприлюднила Державна служба статистики.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", стало відомо про найбільш високооплачувані професії в Україні. Традиційно в Україні найбільше заробляють фахівці в IT-сфері. Якщо взяти до уваги локацію, то найбільшу зарплату можна отримати в столиці. Названо суми найвищих зарплат українців.

Раніше стало відомо, що з вересня 2021 року в Україні діятиме новий порядок отримання пенсій. Йдеться про переведення пенсійних виплат на банківську картку. За даними Мінсоцполітики, останні 5-7 років чисельність одержувачів соціальних виплат у банківських установах зростає. В поточний час близько третини з них отримують виплати через пошту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!