Головна Новини Інфографіка 2021 Старожили місцевої влади: хто з мерів Європи найдовше перебуває на посаді
commentss НОВИНИ Всі новини

Старожили місцевої влади: хто з мерів Європи найдовше перебуває на посаді

Абсолютним рекордсменом серед мерів європейських столиць є Жорж Марсан із Монако

19 червня 2021, 13:40 comments1220
Поділіться публікацією:
Старожили місцевої влади: хто з мерів Європи найдовше перебуває на посаді

Віталій Кличко входить до переліку мерів-"старожилів". Інфографіка: "Коментарі" / Д.Романюк

Зміна влади — центральної і місцевої — є звичним і абсолютно нормальним явищем для цивілізованого світу. І все ж бувають випадки, коли політичні керівники демонструють грамотне управління настільки добре, що їх обирають знову і знову. Сьогодні "Коментарі" пропонують "придивитися" до мерів європейських столиць, які знаходяться на своїй посаді більше ніж сім років.

Якщо шукати абсолютного рекордсмена, то ним, безумовно, стане мер Монако (однойменна столиця держави Монако) Жорж Марсан. Цей представник місцевої влади знаходиться на своїй посаді з 2003-го — аж 18 років! Деякі люди встигли за час його каденції народитися і досягти повноліття.

Наступним почесним "старожилом" серед мерів столиць країн Європи є Зоран Янкович, який очолює міську владу словенської Любляни. Свою роботу Янкович виконує, починаючи з 2006 року. Таким чином, в місцевій політиці він знаходиться 15 років.

Поступаючись лише одним роком, на "третій" сходинці нашого своєрідного рейтингу знаходиться мер Осло Маріанна Борген. Їй до міської ради норвезької столиці вдалося зайти у 2007-у, що фіксує її загальний робочий стаж на цій посаді довжиною в 14 років.

У 2008 році на посаду прийшов поки що незмінний мер Валетти Алексей Дінглі. Ймовірно, дуже подобається жителям столиці Мальти рішення політика, якщо за 13 років так і не вирішили переобрати когось іншого.

Схожа ситуація спостерігається і в болгарській Софії. Тут столичну мерію очолює Йорданка Фандикова, яка розпочала роботу у 2009 році. Протягом 11 років політик сумлінно виконує покладені на її зобов'язання.

Росія до переліку європейських країн не входить, але для чистоти порівняння вирішили подивитися і на робочий стаж місцевого голови столичної адміністрації. Сергій Собянін може "похвалитися" тим, що на посаді мера Москви перебуває з 2013 року. Попри те, що за вісім років своєї держслужби політик не раз ставав предметом жартів і навіть мемів, він продовжує роботу.

Замикають список найбільш "довгограючих" голів європейських столиць відразу четверо осіб. Стажем мерства довжиною в сім років можуть похвалитися мери: ірландського Рейк'явіка — Дагур Еггерсон, німецького Берліна — Міхаель Мюллер, французького Парижа — Анн Ідальго, а також українського Києва — Віталій Кличко.

До слова, гендерна рівність в озвученої десятці не дотримана. На сімох мерів-чоловіків прийшлося тільки троє жінок-політиків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке місце в переліку найкращих міст світу зайняла українська столиця. Більше подробиць про те, як Київ вперше опинився в такому ТОПі, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!