Головна Новини Інфографіка 2020 В Україні вступили в силу нові правила карантину: список всіх обмежень
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вступили в силу нові правила карантину: список всіх обмежень

Відсьогодні українцям доведеться дотримуватися ще декількох карантинних обмежень

19 грудня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:
В Україні вступили в силу нові правила карантину: список всіх обмежень

Инфографика: Д. Романюк/Comments.ua

Сьогодні, 19 грудня, Святий Миколай приніс українцям під подушки не солодощі, а нові карантинні обмеження. Коронавірусна епідемія не збавляє обертів і влада затвердила нові правила карантину, які сьогодні набирають чинності.

Як вирішив Кабінет міністрів України, більшість карантинних правил, які діяли по всій Україні до сьогодні, залишаться без змін. Однак тепер до них додалися кілька нових обмежень.

Зокрема, нові обмеження забороняють проведення:

1) масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи або класу і в присутності відвідувачів у навчальних закладах.

2) святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій в розважальних закладах і закладах громадського харчування.

3) релігійних заходів у приміщенні за умови присутності більше однієї людини на 5 кв. метрів і на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Крім того, тепер заборонений прийом відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях, якщо в залах присутні більше однієї людини на 10 кв. метрів.

Ресторанам і кафе забороняється працювати з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Відзначимо, що проводити розрахункові операції слід до 22:00. Але в новорічну ніч із 31 грудня на 1 січня робота ресторанів і кафе буде дозволена до 01:00.

Нагадаємо, що всі інші попередні правила карантину продовжують діяти. Зокрема, мова йде про обов'язкове носіння маски в громадських місцях, заборону на проведення масових заходів, у яких бере участь понад 20 осіб і не дотримана дистанція. Додамо, що в громадському транспорті (крім метро) слід перевозити пасажирів тільки за кількістю сидячих місць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!