Головна Новини Інфографіка 2020 У яких країнах діти найчастіше народжуються поза шлюбом
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких країнах діти найчастіше народжуються поза шлюбом

Все більше позашлюбних дітей народжуються в країнах Європи

30 вересня 2020, 00:22 comments2643
Поділіться публікацією:
У яких країнах діти найчастіше народжуються поза шлюбом

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Народження дитини є особливою подією для більшості сімей. Правда, у багатьох країнах зростає кількість дітей, народжених поза шлюбом. Протягом останнього десятиліття відсоток таких дітей значно виріс.

На території Європи рекордсменом за кількістю дітей, народжених поза шлюбом, є Ісландія. Дані за 2018 рік свідчать, що близько 70% дітей народжуються у батьків, які офіційно не узаконили стосунки. При цьому ще в 2010 році їх частка становила близько 64,3%.

Ще одним рекордсменом стала Франція, де два роки тому народилося 60,4% дітей поза шлюбом. На третьому місці — Болгарія з 58,5% дітей, народженими поза шлюбом.

У той же час лідером за кількістю дітей, народжених у шлюбі, є Туреччина, де тільки 2,6% дітей народилися поза шлюбом. За ними Греція і Македонія.

Україна опинилася сердь країн, в яких кількість дітей, народжених поза шлюбом значно менше тих, хто народився в повній сім'ї. У нашій країні трохи більше 20% дітей народжуються поза шлюбом.

Нагадаємо, парламент відхилив у другому читанні законопроект №3355-1 , який передбачає можливість не вказувати в декларації чиновника його найближчих родичів, які не проживають разом з ним, як правило, це діти, народжені в попередньому або поза шлюбом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!