Головна Новини Інфографіка 2021 Вакцинація проти коронавірусу: які країни лідирують
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація проти коронавірусу: які країни лідирують

України в лідерах поки що немає

1 березня 2021, 16:36
Поділіться публікацією:
Вакцинація проти коронавірусу: які країни лідирують

Інфографіка: Д. Романюк/Comments.ua

Середня загальносвітова кількість вакцин на 100 осіб на поточний момент становить три. В інфографіці видання "Коментарі" можна побачити, які країни лідирують за темпами вакцинації проти коронавірусу у світі.

Нагадаємо, вакцинація проти коронавірусу із запізненням, але стартувала в Україні. Хоча і вакцинна кампанія в нашій країні протікає досить повільно. Так, за вихідні зробили всього 90 щеплень від коронавірусу. Така інформація з'явилася сьогодні в ЗМІ. Експерти припускають, що недовіру до вакцинації, небажання українців робити щеплення спровокувала сама наша центральна влада. Ситуацію можна назвати очікуваною, оскільки рік тому відбувалося подібне — з України вивозилися маски, респіратори. І українці виявилися без належної кількості дезинфікуючих засобів. А потім ще виникла маса питань щодо локдаунів, виборчих карантинів і скандалів навколо закупівлі вакцин.

Раніше повідомлялося, що вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування, яку 22 лютого зареєструвало Міністерство охорони здоров'я України, виготовляють в Індії. Так, вакцина Oxford / AstraZeneca проводиться на потужностях Serum Institute (Індія). Має локальну (торгову) назву Covishield.

Слід додати, що AstraZeneca — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Як пояснили експерти, для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Зберігати вакцину можна до шести місяців при температурі від 2 до 8 градусів тепла за Цельсієм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!