Головна Новини Інфографіка 2021 Від 2 до 68 тисяч гривень: хто і яку пенсію отримує в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Від 2 до 68 тисяч гривень: хто і яку пенсію отримує в Україні

Відомо, хто в Україні отримує найбільшу пенсію

31 березня 2021, 20:13 comments1234
Поділіться публікацією:
Від 2 до 68 тисяч гривень: хто і яку пенсію отримує в Україні

Інфографіка: Д. Романюк / Comments.ua

Середній розмір пенсії в Україні становить 3508 гривень. Найвищі виплати отримують пенсіонери-судді, які пішли у відставку. Про це йдеться в інфографіці видання "Коментарі", яка ґрунтується на даних Пенсійного фонду України.

Всього в Україні нараховується 11 мільйонів пенсіонерів, 2,7 мільйона з них ще працюють.

Найбільший відсоток пенсіонерів (понад 78%) отримують пенсії за віком. Вони приблизно дорівнюють середньому показнику.

Друга категорія – 13,3% – пенсії людям з інвалідністю. Їх розмір сягає 2800 гривень.

Понад 5% українців отримують пенсію у розмірі 3250 гривень, оскільки втратили годувальника. Трохи менший відсоток тих, хто претендує на пенсію за вислугою років. Відповідні виплати становлять 4700 гривень.

Менше 1% українців мають соціальну пенсію (1700 гривень). Найбільші виплати здійснюються за категорією "довічне утримання суддів" (68 000 гривень).

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики разом із парламентом розробляє модель, яка допоможе громадянам країни отримувати пенсійні виплати в розмірі 7 тисяч гривень. Такі пенсії можуть бути доступні для майбутніх поколінь за виходу на накопичувальну систему.

Як повідомлялося раніше, Міністерство соціальної політики та Міністерство інфраструктури України планують збільшити тарифи на доставку пенсій "Укрпоштою". Після підвищення вартість доставки однієї пенсії зросте із 60 до понад 100 гривень. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна. Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський опублікував жорсткий пост, в якому розкритикував Мінсоцполітики і навів свої аргументи. Хто правий у цій ситуації і який може бути з неї вихід, "Коментарі" розбиралися разом з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Админ

31 березня 2021, 22:48

kiska, иди нахуй

kiska

31 березня 2021, 20:34

Мнoго жeнщин хoтят сeксa на одну нoчь. Все они собраны на одном сайте и ждут члeнa для жосткого тpаxа. Все анoнимнo и конфидeнциaльно, peгистpиpуйся пока беcплaнo ----- http://srt.vg/trax

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!