Головна Новини Інфографіка 2021 З парламентами яких країн «товаришує» Верховна Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

З парламентами яких країн «товаришує» Верховна Рада

На інфографіці можна дізнатися, як у Верховній Раді України комунікують з парламентами інших держав

18 травня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:
З парламентами яких країн «товаришує» Верховна Рада

Інфографіка: Д. Романюк / Comments.ua

В парламенті України є 77 груп із міжпарламентських зв’язків з іноземними державами. Докладніше про міжпарламентські комунікації Верховної Ради України можна дізнатися в інфографіці, яку підготувало видання "Коментарі".

Як можна побачити на інфографіці, найбільша кількість депутатів у групах з такими країнами – Китай, США, Канада, Велика Британія. Тоді як найменше народних обранців виявили бажання долучитися до міжпарламентських зв’язків із Албанією, Ефіопією, Монголією, Марокко, Пакистаном і Таджикистаном. Крім того, немає жодного учасника в групах Україна-Росія та Україна-Білорусь.

Як повідомляє громадянська мережа "Опора", український парламент не будує міжпарламентську комунікацію з понад 115 країнами. Як відомо, до складу ООН усього входить 193 держави світу.

Зазначимо, що 47% країн представляють Європу, ще 34% — Азію, незначний відсоток груп із парламентами країн Африки, Північної та Південної Америки, а також Океанії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, які цілі переслідують нардепи, входячи в групи з міжпарламентських зв'язків із іноземними державами у Верховній Раді України.

На думку одних, багато хто з народних обранців сприймає таку форму співпраці виключно як туристичне агентство. Тоді як міжпарламентські зв'язки — кращий механізм для зближення країн, поліпшення бізнес-клімату та припливу інвестицій.

Нагадаємо, Україна і Молдова поглиблюють співробітництво. Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і в.о. прем’єр-міністра, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокой обговорили низку важливих питань щодо співробітництва держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!