Головна Новини Інфографіка 2021 Золотий глобус-2021: кому дісталася популярна кінонагорода
commentss НОВИНИ Всі новини

Золотий глобус-2021: кому дісталася популярна кінонагорода

Багатьох володарів престижної статуетки було неважко вирахувати заздалегідь

1 березня 2021, 21:13
Поділіться публікацією:
Золотий глобус-2021: кому дісталася популярна кінонагорода

Переможці "Золотого глобуса-2021". Інфографіка: "Коментарі" / Дмитро Романюк

28 лютого ознаменувався для США однією із найбільш очікуваних "зіркових" подій 2021 року — визначення переможців однієї з найвідоміших кінопремій "Золотий глобус". Кінокритики нарешті оголосили свій вердикт про кращих із кращих проектів як в жанрі великого кіно, так і телесеріалів (програм). "Коментарі" детально розкажуть, хто ж придбав довгоочікуване визнання і милу, але таку важливу золоту статуетку.

Почнемо з фільмової категорії. Очікувану і дуже гучну перемогу в номінації "Кращий драматичний фільм" завоювала стрічка "Земля кочівників". Варто відзначити, що його авторка Хлоя Чжао також була визнана на премії "Кращим режисером". "Золотий глобус" за кращий сценарій до фільму, звичайно ж, отримав Аарон Соркін зі своїм "Судом над чиказькою сімкою".

Звання "Кращою комедії" заслужено відійшло до "Борат-2", а "Кращим іноземним фільмом" визнали проект "Мінарі".

Любителі мальованих персонажів напевно порадіють за мультфільм "Душа", який отримав свою статуетку і звання "Кращого анімаційного фільму". До слова, цей проект завоював ще одну нагороду: її між собою поділили три композитори — Аттікус Росс, Трент Резнор і Джон Батист, — які створили повноцінний музичний супровід до приголомшливої історії.

"Кращою піснею" ж може похвалитися фільм "Все життя попереду" — "Золотий глобус" отримала композиція "Is Si (Seen)".

Чимало статуеток поділили між собою улюблені багатьма актори. У розділі "драма" багато глядачів змогли відчути максимум емоцій. Серед них — неймовірну сентиментальність, адже виконавцем "Кращої чоловічої ролі" був визнаний Чедвік Боузман за стрічку "Ма Рейні: мати блюзу". Як відомо, Боузман помер у 2020 році від раку, тож премія дісталася йому посмертно, а промову за актора виголосила його дружина. "Краща жіноча роль" на думку "Золотого глобуса" вийшла у Андреї Дей, яка зіграла у фільмі "Сполучені Штати проти Біллі Холідей". Багато глядачів здивувалися такому вибору суддів, адже у актриси було чимало сильних конкуренток, тому частіше ставили на перемогу інших.

У комедійному жанрі все пройшло куди спокійніше і більш передбачувано. Статуетку за "Кращу чоловічу роль" отримав Саша Барон Коен з "Бората-2", а за "Кращу жіночу роль" — Розамунд Пайк з "Аферистки".

Відзначили і акторів другого плану: серед чоловіків "Золотий глобус" завоював Деніел Калуя (за проект "Іуда і чорний месія"), серед жінок — Джоді Фостер (за "Мавританця").

Переходимо до серіалів. Як і очікувалося, "Кращим міні-серіалом" стала сенсація минулого року "Хід королеви". Відповідно, актриса Аня Тейлор-Джой отримала статуетку за "Кращу жіночу роль в міні-серіалі". Серед чоловіків аналогічну нагороду завоював Марк Руффало — за серіал "Я знаю, що це правда".

"Кращим драматичним серіалом" визнана британська "Корона". Також проект взяв ще три додаткових статуетки — за кращі чоловічу (Джош О'Коннор), жіночу (Емма Коррін) і жіночу другого плану (Джилліан Андерсон) ролі. Чоловічу ж нагороду за другопланову роль отримав Джон Бойега ( "Голос змін").

"Шіттс Крик" зміг завоювати "Золотий глобус", як "Кращий комедійний серіал". До слова, проекту пощастило отримати ще одну нагороду: Кетрін О'Хара була визнана виконавицею "Кращої жіночої ролі в комедійному серіалі". Аналогічна нагорода для чоловіків відійшла до Джейсона Судейкіса, який зіграв у "Тед Лассо".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, які вбрання голлівудських знаменитостей на "Золотому глобусі-2021" найбільше сподобалися громадськості.

Також, якщо ви цікавитеся повним списком номінантів премії цього року, його можна знайти на нашому порталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!