Головна Новини Інтерв'ю 2022 Керівник PR "Байєр" в Україні Віталій Федьчук: про виклики війни, відносини з рф та гуманітарні ініціативи
commentss Інтерв'ю Всі новини

Керівник PR "Байєр" в Україні Віталій Федьчук: про виклики війни, відносини з рф та гуманітарні ініціативи

Bayer AG – це всесвітньо відома компанія, що спеціалізується на виробництві ліків, засобів захисту рослин, пластмас, лаків, фарб. Штаб-квартира компанії розміщена в Леверкузені (Німеччина). Історія концерну в Україні розпочалась у 1992 році.

20 грудня 2022, 10:27
Поділіться публікацією:
Керівник PR "Байєр" в Україні Віталій Федьчук: про виклики війни, відносини з рф та гуманітарні ініціативи

Віталій Федьчук

Нині це одна з найбільших компаній країни, тут працюють близько 700 професіоналів. "Байєр" в Україні представлений такими напрямами, як фармацевтичний, підрозділ безрецептурних препаратів та аграрний. Компанія має завод з доробки насіння кукурудзи в Житомирській області. Як війна вплинула на діяльність в Україні та як інноваційна компанія пристосувалася до нових викликів? Про це та інше "Коментарі" поговорили з керівником департаменту комунікацій та зв’язків з органами влади "Байєр" в Україні Віталієм Федьчуком. 


Яких фізичних втрат зазнала компанія в Україні у зв‘язку з широкомасштабним вторгненням рф? Чи підраховували збитки?


На щастя, усі наші працівники живі. Нам вдалося швидко перевезти нашу продукцію до безпечних складів, коли це було необхідно. Шкоду майну компанії "Байєр" завдали лише уламки збитої ракети, що впали на дах складу нашого насіннєвого заводу в Житомирській області наприкінці лютого. Крім того, ми втратили певне майно на "Агро Аренах" (демонстраційні центри для агрономів та фермерів — ред.) у зоні бойових дій. Але люди не постраждали, і ми змогли відремонтувати склад за кілька тижнів.

 

Чи зупинила компанія відносини з рф?


"Байєр" зупинив усі витрати в рф та білорусі, не пов’язані з постачанням базової продукції в сферах охорони здоров’я та сільського господарства. Це означає, що ми зупинили постачання небазової продукції, всю рекламну та іншу промоційну діяльність, капітальні витрати та не розглядаємо жодні нові бізнесові можливості в цих країнах.

 

Які гуманітарні ініціативи для допомоги постраждалим від війни впроваджуєте?


Насамперед, "Байєр" активно підтримував своїх працівників та їхні родини, які змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон. Також з перших днів повномасштабного вторгнення ми почали надавати гуманітарну допомогу в двох важливих сферах, у яких спеціалізуємося: охорона здоров’я та сільське господарство. Наразі наша компанія вже виділила допомогу на суму близько 15 млн євро та продовжує свою підтримку.

 

Як фармацевтична компанія, "Байєр" у першу чергу допомагає українцям медичними засобами (протизапальні, серцево-судинні, антигістамінні, онокологічні, діагностичні препарати та вітаміни) та медичним обладнанням. Зокрема, ми будемо безкоштовно забезпечувати пацієнтів медичних закладів життєво важливим препаратом власного виробництва для лікування серцево-судинних захворювань на суму близько 3,4 млн євро. Також "Байєр" виділив кошти Товариству Червоного Хреста України для придбання 6 машин швидкої допомоги та 44 дефібриляторів і фінансово підтримав низку благодійних організацій, що надають допомогу постраждалим від війни. Нещодавно ми зобов’язалися підтримати відбудову системи охорони здоров’я України, пожертвувавши 1,3 млн євро через платформу UNITED24.

 

Понад 1 250 дрібних господарств аграрної сфери отримали від "Байєр" близько 26 000 мішків насіння кукурудзи, а ще понад 500 господарств – 2 000 мішків насіння озимого ріпаку. Нас також непокоїть забруднення земель мінами та боєприпасами, що не вибухнули. Тому компанія виділила 825 000 євро для придбання великої машини розмінування для очищення території України від вибухонебезпечних предметів.

 

З якими проблема зіткнулися? Як компанія пристосувала роботу до нових умов?


Оскільки "Байєр" є важливою частиною медичної та продовольчої безпеки України, ми взагалі не зупиняли свою роботу та швидко адаптувалися до мінливих обставин. Наші працівники продемонстрували високий рівень гнучкості та відповідальності – працюючи, організуючи логістику, підтримуючи бізнесові процеси, і навіть вирощуючи та доробляючи насіння – усе це в стресових умовах, під час переїздів, у нових місцях (часто у бомбосховищах) по всій країні та за кордоном, а також під час дефіциту пального. З початком повсюдних відключень електрики, що часто супроводжуються розривами комунікацій, ми придбали портативні зарядні станції для офісів та забезпечили додатковий канал інтернет-зв’язку. Також ми орендували робочі місця у коворкінгу з постійним живленням.

 

Як війна вплинула на сільське господарство та фармацевтичні розробки?


Ми не бачимо змін у глобальних аграрних чи фармацевтичних розробках у зв’язку з війною. Нам просто потрібно й надалі інвестувати в наукові дослідження, щоб людство було все менш вразливим до продовольчих чи медичних криз, щоб рухатися до впровадження бачення компанії "Байєр" – "Світ без хвороб та голоду".

 

Які інновації в агросфері будуть особливо актуальні після війни?


Українське сільське господарство вистояло, але наступний рік буде сповнений викликів. Структура посівних площ значно змінилася, але потреба досягати вищих результатів за оптимальних витрат залишилася незмінною. І якраз у цьому аграрія допоможуть продукти від Аграрного підрозділу "Байєр" – інноваційні високоякісні насіння, засоби захисту рослин та цифрові рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!