Головна Новини Інтерв'ю 2021 Михайло Корольов: «У Дніпрі формується реальна опозиція, що не підгодована місцевою владою»
commentss Інтерв'ю Всі новини

Михайло Корольов: «У Дніпрі формується реальна опозиція, що не підгодована місцевою владою»

Успішний підприємець, голова ГО "Єдність України" і один з критиків місцевої влади Дніпра розповів, що насправді відбувається в місті і яке відношення до цього мають Геннадій Корбан і Борис Філатов

21 жовтня 2021, 17:49 comments89538
Поділіться публікацією:
Михайло Корольов: «У Дніпрі формується реальна опозиція, що не підгодована місцевою владою»

Михайло Корольов - бізнесмен з Дніпра

Останнім часом Дніпро постійно з'являється на сторінках загальноукраїнської преси. Правда, не в контексті успіхів міста або досягнень у розвитку. А все частіше через скандали, різні пригоди.

Не так давно "Муніципальна Варта" (силова структура, створена при міськраді для захисту громадського порядку — ред.) побила журналістів кількох телеканалів, опозиційних до міського голови Бориса Філатова. Ще раніше ця ж "Варта" розгромила кіоски дніпровських бізнесменів. Втім, Борису Філатову вдавалося купірувати скандали.

Що ж відбувається у Дніпрі насправді? Який вплив на місто здійснює Геннадій Корбан, давній бізнес-партнер і друг Філатова? З цими питаннями ми звернулися до Михайла Корольова, голови громадської організації "Єдність України". Не так давно успішний бізнесмен — зараз один з головних критиків Філатова і Корбана. Його розслідування вже давно вийшли за межі Дніпра, а сам Корольов стверджує, що неодноразово отримує погрози фізичного усунення в свою адресу.

- Михайло, Ви — людина в політиці нова. Для початку, розкажіть трохи про себе.

Мої предки родом з України. Батько з-під Києва, бабусі-дідусі — з Миколаєва та Одеси. У 1930-і роки, коли був Голодомор, рятуючись від голоду частина моєї родини переїхала в Чечено-Інгушетії, в Грозний. Там я народився в 1975 році. У 1991 році після розпаду СРСР, коли в Грозному почали утискати євреїв, вірмен, росіян і українців, ми вирішили повернутися на свою батьківщину в Україну, так склалося, що ми зупинилися в місті Дніпро.

Приїхавши до Дніпра, мені це місто відразу сподобалося. Тут було тихо і спокійно в порівнянні з Грозним, де вже починалася стрілянина і вбивства.

У Дніпрі я відразу влаштувався в технікумі і поєднував навчання з роботою на заводі. Моя перша спеціальність була — слюсар. Далі я вступив до інституту і в кінці 90-х почав займатися бізнесом. Спочатку займався металом, потім перейшов в охоронний бізнес.

- Як довго займалися охороною?

Охороною я прозаймався 20 років. У мене добре виходило. Був певний прогрес. Однак у 2013 році донецькі бізнесмени на чолі з Ахметовим, стали витісняти всіх, хто не з Донецька. За простою логікою "ти з Донецька — ти розумний, ти не з Донецька — ти дурень".

- Тобто, режим Януковича і по вашому бізнесу катком проїхався? Як Ви на це відреагували?

У 2013-му, звісно, я поїхав на Майдан. Ми організували Дніпропетровську сотню. Активно займалися протидією бандитському режиму Януковича. До речі, саме на Майдані я зрозумів, що Україна — дуже гідна країна. У будь-якій країні світу, коли відбуваються масові протести, грабують магазини, все закривається. На Майдані нічого подібного не було. Можна було спокійно зайти посидіти в кафе. Це говорить про те, що українці — високо-моральний народ. Відповідно з таким народом країна може розвиватися і рухатися вперед.

- Після Майдану почалася війна. Ви зі своїм досвідом, напевно, стали б у нагоді владі для протидії агресору?

Пам'ятаю один випадок. У 2014-му, в самий розпал бойових дій, моя фірма змогла вивезти з Краматорського феросплавного заводу на територію України феросплавів вартістю 600 мільйонів доларів. Навіть сепаратисти боялися, коли ми заїжджали на окуповану територію.

У той період я повністю володів інформацією про те, що відбувалося в Краматорську та Слов'янську, так як там працювали мої люди.

Я написав лист президенту України, Коломойському (Ігор Коломойський — український бізнесмен, у 2014-15 роки — губернатор Дніпропетровської області — ред.), В СБУ. Ми були готові організувати і фінансувати свій батальйон, виконувати бойові завдання і брати участь у звільненні окупованій території. Після мого звернення мені дзвонили з СБУ. Я з ними спілкувався двічі. Пізніше в офіційному листі вони написали: вибачте, ми ваших послуг не потребуємо, якщо що, ми з Вами зв'яжемося.

Михаил Королев

- Після перемоги Революції Гідності Ви особисто чекали змін і в рідному місті? Коли зрозуміли, що щось не так?

Я відразу зрозумів, що щось не так. Тому що люди, які не мають стосунку до Майдану, раптом обійняли керівні посади в нашій області.

- Як Ви відчули на собі роботу "нової команди"?

Відчув повною мірою. Людей, пов'язаних із Майданом, які не підкорялися Корбану, почали зачищати: фізично, кримінальними переслідуваннями, витіснення з бізнесу. Після майдану мене довго переслідували: спочатку прокуратура, потім податкова (аж до 2017 року). Після цього на два моїх підприємства "по тихому" було заведено дві кримінальні справи. Про них я дізнався через два роки абсолютно випадково. Метою цих рухів було посадити мене і дискредитувати в очах сім'ї і бізнес-партнерів.

Почали смикати членів моєї сім'ї, навіть моїх старих батьків, погрожуючи, що усіх нас посадять до в'язниці. Саме це вплинуло на те, що мій батько, переживаючи з цього приводу, раптово помер від інфаркту серця в лютому 2020 року, незважаючи на те, що мав прекрасне здоров'я.

Мій бізнес охоплював всю Україну, і після всіх вищезазначених дій з боку влади і тиску на мене, як на майданівця, я вирішив застосувати свої знання і досвід у рідному місті, повернувся сюди і виграв тендер з охорони 3 муніципальних об'єктів нашого міста. Договір був підписаний на  рік, але моє підприємство пропрацювало 3 місяці, так як Філатов і Корбан вирішили витіснити мене і завели на ці об'єкти Германа Назаренка й його підприємство "Борисфен". Герман Назаренко — це зять командира батальйону "Дніпро-1" Юрія Берези, який разом з генералом Хомчаком втік з Іловайська, кинувши солдатів.

- А що ж місцева влада, де ж захист бізнесу?

Я намагався піти поговорити до Філатова (Борис Філатов, з 2015-го року — мер Дніпра — ред.), щоб дізнатися причину, чому місцева влада, яка завдяки Майдану прийшла до влади, так себе незрозуміло веде.

На прийом до Філатова я потрапити не зміг. Він відмовився зі мною зустрічатися. У підсумку замість зустрічі я отримав погрози та образи через Фейсбук особисто від Філатова (ці докази я зберіг собі на пам'ять).

У тестя були об'єкти нерухомості, які у нього просто відібрали. Суд досі триває.

Ось тоді я і зрозумів, що у Дніпрі, де народилися мої діти, де поховані мої предки, де я 20 років займався бізнесом, для мене всі шляхи закриті. Навіть якщо я можу запропонувати кращу якість і ціну, ніяких перспектив немає.

- Думали виїхати з міста?

Так, були думки виїхати. Але з огляду на той шлях, який я пройшов як майданівець, у пам'ять про загиблих патріотів України, заради майбутнього своїх дітей я вирішив залишитися в місті і протистояти цьому злу.

- Саме тоді ви перейшли в жорстку опозицію до Корбана і Філатова?

У 2020-му році я почав свій шлях проти Корбана і Філатова — зареєструвався кандидатом в міські голови Дніпра. Але я розумів, що у мене не вистачить ресурсу для того, щоб виграти вибори. Тому що медіа-ресурс, реклама, робота членів комісії і спостерігачів під час підрахунку голосів — усе це вимагає великих вкладень. Це був стратегічний хід, щоб заявити про себе.

Але у мене є Facebook, і є моя позиція щодо місцевої влади. І я вирішив відкрито заявити про свою позицію, вирішив показати місту, що є людина, яка не боїться говорити правду і що в нашому місті формується реальна опозиція, що не підгодована Філатовим і Корбаном.

Та й почав чітко розуміти, що люди, які захопили владу, можуть мати стосунок до агентури РФ. За 6 років я відстежив, як вони працюють на ворога. Я зібрав величезну кількість матеріалу і фактажу, що діяльність Корбана, Філатова і їх компанії є незаконною.

Опозиції в місті немає. Вона була повністю розчавлена і куплена до 2017 року. Всі підгодовані і працюють із Корбаном. Дуже смішно спостерігати, як деякі "псевдо-опозиціонери" займаються відвертим плагіатом моїх звернень і як вони сьогодні б'ються в агонії, розуміючи що маски зірвані.

Михаил Королев

- Наскільки ефективною була Ваша кампанія?

Я вважаю, що моя кампанія була ефективною. Після неї "включилося" все місто: псевдо-опозиціонери, яких було не чутно років 5, місцева влада садить квіточки і робить тротуари, дарує місту свої старі яхти, пихтять як можуть.

У мене була нестандартна кампанія. І я відразу вирішив показати, що готовий з обома не тільки на дебати виходити, але і не боюся відкритого протистояння.

- Філатов і Корбан помітили Вашу активність?

Так, помітили. Вони включилися. Включилося все місто, яке до моїх різких випадів просто спало. Я бачу, які вони ведуть дії сьогодні. Є сигнали фізичного усунення мене і інформація про те, що вони хочуть мене посадити. Корбан, Філатов і інша проросійська влада діють тільки двома методами: або знищують фізично, або садять у в'язницю і там розбираються. Але сьогодні час інформаційних потоків, і методи з 90-х вже не спрацюють.

- Чи не боїтеся за своє життя, за життя близьких?

Ні, не боюся. Я знаю, чого від них очікувати.

Мною вжито безпрецедентних заходів безпеки. Вони не знають, як до мене підібратися. Спроб було багато. Коли все це закінчиться, я розповім суспільству, як мені вдалося цьому протистояти і що вони творили.

Чи відчуваю я себе в безпеці? Я — людина, яка багато років забезпечувала безпеку іншим. Тому я знаю, як забезпечити безпеку собі. Вони також це знають. Але 100% -ва безпека буде тоді, коли ці люди опиняться перед судом.

- А можуть? Є за що?

Вони розуміють і розуміли, що за Іловайский котел, рано чи пізно доведеться нести відповідальність.

- Можна докладніше про Іловайськ, і чи має Корбан стосунок до трагедії?

Цю тему я детально розкрив у фільмі на своїй сторінці в Фейсбук, представивши факти, докази і свідчення очевидців.

- А Філатов?

Філатов повністю підпорядковується Корбану. За діями Філатова видно, що він не любить ні людей, ні свою роботу. Найяскравішим підтвердженням цього стало те, що він виготовив залізне крісло з арматури і встановив його на центральному мосту міста Дніпро, оголосивши всім, що це крісло мера. Там такі штирі стирчать в область заднього проходу! Це може говорити про те, що психологічно людина так сприймає свою роботу. Що йому не комфортно на своїй посаді, що він ненавидить городян і в першу чергу себе. З городянами він не спілкується. Виходить тільки до своєї підготовленої аудиторії, переміщається на броньованому автомобілі з великою кількістю охорони. Людина, яка по ідеї повинна працювати на городян, ховається від них за спиною своєї охорони.

- Ну а Філатова, на Вашу думку, є за що притягнути до відповідальності?

Філатов також працював з Корбаном в обласній адміністрації, коли була влаштована підготовлена пастка в Іловайську. Я вважаю, що не тільки можна, а й потрібно залучати Філатова до кримінальної відповідальності.

- Що ж все-таки потрібно, на Вашу думку, щоб вони відповіли перед законом?

Тільки політична воля керівництва країни. Був шанс у Порошенка, він ним не скористався. Сьогодні цей шанс є у Зеленського. Йому важко. У нього проблеми з командою, його обклали, в тому числі людьми, яких пов'язують з Корбаном. Один з них — Тимошенко Кирило — син директора ТЦ "Пасаж" у місті Дніпро, власниками якого є Корбан і Філатов, а також Тимошенко працював заступником Корбана, коли той був заступником губернатора Дніпропетровській області.

Зеленський — молодий. В принципі, якщо захоче, він може почати цю справу, і ми йому допоможемо.

- Бачу, ви налаштовані більш ніж оптимістично.

Так, я налаштований більш ніж оптимістично і рішуче.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!