Головна Новини HI-tech інтернет Шведські підлітки влаштували безлади через образи в Instagram
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведські підлітки влаштували безлади через образи в Instagram

У шведському місті Гетеборг поліція затримала 27 підлітків, які влаштували безлади через опубліковані в Instagram образливих фотографій

20 грудня 2012, 13:17
Поділіться публікацією:
Шведські підлітки влаштували безлади через образи в Instagram

Невдоволення шведів викликав аккаунт, що з'явився Instagram в понеділок, 17 грудня. Автор запису опублікував близько 200 фотографій місцевих підлітків, назвавши їх "повіями". Вік деяких з них не перевищував 13 років. Також творець облікового запису попросив надсилати ще більше знімків з описом сексуальних пригод тих, хто на них зображений, передає "Lenta.ru" .

Підлітки запідозрили в створенні аккаунта 17-річну ученицю місцевої школи. Молоді люди домовилися через Facebook прийти 18 грудня до її школі і помститися дівчині.

Поліція дізналася про підготовлюваний протесті і оточила з ранку будівлю навчального закладу. Однак до школи прийшло дуже багато людей. Співробітники правоохоронних органів не змогли заспокоїти бунтарів, які потім перекинулися в знаходиться поруч торговий центр. Як зазначає BBC News з посиланням на очевидців, підлітки кидали каміння і пляшки в поліцейських і в проїжджаючі мимо автомобілі.

Адміністрація школи, біля якої почалися протести, на наступний день, 19 грудня, вирішила скасувати заняття. Там побоюються, що підлітки знову влаштують безлади.

Звинувачену в створенні аккаунта дівчину поліція заховала в безпечному місці. За інформацією шведського порталу The Local, правоохоронні органи завели на неї справу за підозрою в наклепі.

Тим часом сама школярка, чиє ім'я не називається, заперечує звинувачення. В інтерв'ю газеті Expressen вона заявила, що серед 200 опублікованих фотографій з образливими підписами була і її власна.

Як зазначає The Local, адміністрація Instagram видалила скандальний аккаунт, однак незабаром невідомі користувачі створили нові, аналогічні облікові записи. Схожі сторінки також з'явилися в Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!