Головна Новини HI-tech інтернет Китаю запропонували реєстрацію в Мережі за паспортами
commentss НОВИНИ Всі новини

Китаю запропонували реєстрацію в Мережі за паспортами

Всекитайські збори народних представників (ВЗНП) розгляне питання про посилення законодавства, що регулює доступ громадян до інтернету

25 грудня 2012, 15:47
Поділіться публікацією:
Китаю запропонували реєстрацію в Мережі за паспортами

Запропоновані заходи передбачають, що для підключення до інтернету китайці повинні будуть надавати провайдерам інформацію про себе. Передбачається, що інтернет-користувачі зможуть звертатися до провайдерів з проханням вжити необхідних заходів проти тих, хто порушує їх права, передає "Lenta.ru" .

Як зазначає Bloomberg, офіційна газета компартії Китаю "Женьмінь Жибао" (The People's Daily) підтримала ініціативу, розмістивши на першій шпальті заклик посилити контроль за Мережею. Пояснювалося це тим, що люди нібито не хочуть мати справу з "хаотичним інтернетом".

У 2012 році в Китаї ввели правило, за яким реєстрація в місцевих сервісах мікроблогів дозволяється тільки після повідомлення місцевої влади. На цих ресурсах час від часу вводяться додаткові обмеження, такі як заборона на пошук за певними словами.

Також китайська влада блокують доступ до ряду зарубіжних ресурсів, таких як YouTube, Facebook і Twitter. 23 грудня видання The New York Times повідомило, що Китай заблокував роботу основних сервісів, які давали можливість обходити цю заборону.

У Китаї налічується 538 мільйонів користувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!