Головна Новини HI-tech Huawei закликає Сполучені Штати скорегувати свою стратегію для ефективного вирішення проблем інформаційної безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Huawei закликає Сполучені Штати скорегувати свою стратегію для ефективного вирішення проблем інформаційної безпеки

Компанія Huawei очікує, що Сполучені Штати зроблять правильний вибір і вдадуться до чесним і ефективним заходам посилення інформаційної безпеки для всіх, якщо американський уряд дійсно переслідує цілі безпеки

29 травня 2019, 14:30
Поділіться публікацією:
Huawei закликає Сполучені Штати скорегувати свою стратегію для ефективного вирішення проблем інформаційної безпеки

Huawei подала клопотання про спрощеному судочинстві по справі, в рамках якого вона оскаржує конституційність розділу 889 "Закону про повноваження у сфері національної оборони" (National Defense Authorization Act) від 2019 року. Вона також закликала американський уряд призупинити санкціоновану державою кампанію проти Huawei, оскільки ці дії ніяк не сприяють досягненню інформаційної безпеки.

"Якщо накласти вето на діяльність Huawei, апелюючи до інформаційної безпеки в якості аргументу, це не зробить мережі більш захищеними. Навпаки, це створить помилкове відчуття безпеки і відверне увагу від реальних проблем. Американські політики використовують міць цілої нації, щоб атакувати приватну компанію. Це ненормально. Історія майже не знає таких прикладів. Американський уряд не надав жодних доказів того, що Huawei загрожує безпеці. У них немає жодних неспростовних доказів, лише домисли", – говорить Сун Люпин (Song Liuping), директор Huawei з правових питань.

У своїй заяві компанія Huawei вказує на те, що розділ 889 "Закону про повноваження у сфері національної оборони" особливо виділяє Huawei і забороняє американським державним органам не тільки купувати обладнання та послуги компанії, але також і укладати контракти або надавати гранти та позики третім особам, що купують обладнання або послуги компанії, навіть якщо вони ніяк не пов'язані з американським урядом.

Сун Люпин також згадав внесення компанії в Список заборонених фізичних і юридичних осіб Міністерства торгівлі США два тижні тому. "Це створює небезпечний прецедент. Сьогодні це послуги зв'язку і Huawei. Завтра це може бути ваша галузь, ваша компанія, ваші покупці, – каже директор Huawei з правових питань. – Huawei впевнена у незалежності і недоторканності американської судової системи. Ми сподіваємося, що суд, останній рубіж оборони для правосуддя, виправить помилки в законі", — додає він.

Глен Нейгер (Glen Nager), керівник групи юристів, які здійснюють судову захист компанії, говорить, що розділ 889 порушує низку норм Конституції США – положення Bill of Attainder Clause (забороняє виділяти конкретну особу або групу осіб для винесення покарання без суду), Положення про належної правової процедури (Due Process Clause) та Положення про розподіл повноважень (Vesting Clauses). Відповідно, це суто питання права, оскільки в даному випадку немає ніяких фактів, що є підставою для клопотання про спрощений діловодстві для прискорення процесу.

Компанія Huawei вважає, що тиск з боку США на Huawei не гарантує безпеку мереж. Компанія очікує, що Сполучені Штати зроблять правильний вибір і вдадуться до чесним і ефективним заходам посилення інформаційної безпеки для всіх, якщо американський уряд дійсно переслідує цілі безпеки.

Згідно графіку роботи суду, слухання за клопотанням призначено на 19 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!