Головна Новини HI-tech Huawei перейде на свою ОС
commentss НОВИНИ Всі новини

Huawei перейде на свою ОС

У Huawei може з'явитися власна операційна система для смартфонів і ноутбуків

24 травня 2019, 18:10
Поділіться публікацією:
Huawei перейде на свою ОС

У Huawei може з'явитися власна операційна система для смартфонів і ноутбуків

Її планують спочатку запустити в Китаї, повідомляє 3Dnews".

Система буде випущена тільки в разі, якщо компанія повністю припинить використання програмного забезпечення Google і Microsoft.

Нагадаємо, що Huawei потрапив в "чорний список" США. Тепер американські компанії припиняють працювати з Huawei, а китайцям не можна використовувати операційну систему Android. При цьому офіційний Вашингтон надав Huawei тимчасову відстрочку на 90 днів. До кінця цього терміну використання американських технологій ще можливо. До речі, про припинення співпраці заявили і японські корпорації.

Раніше в Huawei заявили, що у компанії є власна ОС під назвою Hongmeng. Передбачається, що вона буде побудована на Linux і при цьому зможе працювати з додатками Android. Операційна система може бути готова вже до четвертого кварталу цього року, а версія для ринків за межами Китаю буде доступна або в першому або в другому кварталі 2020 року.

Річард Ю, генеральний директор підрозділу споживчого бізнесу Huawei, заявив, що компанія як і раніше використовує Microsoft Windows і Google Android, але якщо з ними буде покінчено, то в експлуатацію введуть Hongmeng.

Huawei готує власний магазин додатків, відомий як App Gallery. Клієнт цього магазину встановлений за замовчуванням на смартфонах Huawei, однак поки що основним джерелом додатків є Google Play Store.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://3dnews.ru/987942
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!