Головна Новини HI-tech технології На Великому адронному колайдері виявили нову частинку
commentss НОВИНИ Всі новини

На Великому адронному колайдері виявили нову частинку

Частка Баріон Λb є частинкою, що складається з двох легких кварків (u-верхнього і d-нижнього) і важкого b-чарівного кварка

15 липня 2019, 12:49
Поділіться публікацією:
На Великому адронному колайдері виявили нову частинку

Колаборація LHCb в яку входитьНовосибірський державний університет, оголосила про виявлення нових станів чарівного баріона, які з великою вірогідністю є новими частинками Λb (1D) (лямбда-б баріон (1D)) і Σb (сигма-б баріон).

Співробітник колаборації LHCb Павло Кроковный розповів про те, що Баріон Λb є частинкою, що складається з двох легких кварків (u-верхнього і d-нижнього) і важкого b-чарівного кварка. Його порушені стану передбачалися теорією, проте раніше не спостерігалися. Їх маси дорівнюють 6146 і 6152 мегаелектронвольт.

З теоретичної моделі, яка була розроблена у 1986 році, ще до відкриття першого чарівного баріона, повинні існувати дві частинки з дуже близькими масами – Λb (1D), де 1D – це орбітальний момент, рівний двом, а також Σb. Однак для однозначних висновків необхідно провести вимірювання квантових чисел спостерігаються в експерименті частинок — спина, парності і ізотопічного спина.

Як повідомляли "Коментарі", Раніше по атомному радіо вперше передали музику.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!