Головна Новини HI-tech технології Українець обікрав корпорації Microsoft на $10 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець обікрав корпорації Microsoft на $10 млн

Кващук працював в Microsoft тестувальником

19 липня 2019, 03:44 comments1982
Поділіться публікацією:
Українець обікрав корпорації Microsoft на $10 млн

У США заарештували 25-річного українця Володимира Кващука, якого підозрюють у тому, що він, працюючи тестувальником, обікрав корпорацію Microsoft на $10 млн. Про це пише The Register.

Кващук працював в Microsoft з серпня по червень 2016 2018 рік QA-тестувальником в команді Універсальний Store Team, яка відповідає за ecommerce-діяльність.

Члени команди могли створювати акаунти, користуючись спеціально виділеними email-адресами і кредитними картками, що нібито і скористався Кващук для своєї схеми. Використовуючи зазначений аккаунт можна було безкоштовно купувати товари завдяки зниженим картками.

Проте в Microsoft, щоб вберегтися від шахрайства блокували доставку фізичних товарів, замовлених таким чином. Кващук ж знайшов вихід із ситуації, купуючи подарункові карти. Потім їх вартість можна було нарахувати на свій рахунок і отримати знижку в магазинах Microsoft.

"Шахрайство дозволило Кващуку, зарплата якого до вирахування податків становила $116 тис., купити собі автомобіль Tesla вартістю $162 тис. і віллу біля озера вартістю $1,6 млн. Прокурори стверджують, що за сім місяців експлуатації схеми на банківський рахунок Кващука надійшли $2,8 млн", — йдеться в повідомленні.

Microsoft звільнила Кващука після внутрішнього розслідування, яку запустили з-за різкого стрибка у використанні подарункових карт. Зараз Кващук арештований, йому пред'явлено звинувачення. Якщо екс-тестувальника визнають винним, йому загрожує до 20 років в'язниці і штраф в $250 тис.

Як повідомляли "Коментарі", Microsoft подала в 2017 році заявку в Управління по патентах і товарних знаків США, в якій описала заснований на нейронних мережах метод виявлення шахрайства або чітерства на ігрових платформах зразок Xbox Live.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!