П'ятірка кращих пісних бутербродів

Для тих, хто постить, «Коментарі» підібрали рецепти найсмачніших і поживних бутербродів

бутерброди морквяні

Інгредієнти:

1-2 моркви

1 цибулина

4-5 ст. ложок рослинного масла

хліб

сіль, перець за смаком

приготування:

Моркву натерти на середній тертці, цибулю дрібно порізати.

На сковороді розігріти олію і злегка обсмажити цибулю 1-2 хвилини, додати моркву. Постійно перемішуючи, смажити до м'якості моркви.

Готові овочі посолити, поперчити і товстим шаром намазати на кусень будь-якого хліба (за смаком).

Бутерброди з селерою

 

Інгредієнти:

1 корінь селери

1-2 яблука

листя салату

пісний майонез *

хліб

сіль, цукор за смаком

приготування:

Корінь селери відварити, очистити і натерти на середній тертці.

Яблуко очистити від шкірки, натерти на тій же тертці і додати до селері.

Полити пісним майонезом, посипати цукром і / або сіллю (за смаком), ретельно перемішати.

На скибочки житнього або білого хліба покласти по листу салату і викласти зверху гіркою селерове-яблучну масу.

Бутерброди "Вітамінні" (з авокадо і помідором)

Інгредієнти:

1 авокадо

1 помідор

1-2 зубчики часнику

1 ч. Ложка лимонного соку

сіль, перець за смаком

 

приготування:

Авокадо очистити і порізати невеликими шматочками.

Помідор покласти на 1-2 хвилини в окріп, очистити від шкірки, розрізати на кілька частин.

Покласти все в блендер, додати роздавлений часник, полити лимонним соком, посолити, поперчити і добре збити. (Авокадной паста може зберігатися у закритій банці в холодильнику 4-5 днів)

Бутерброди з картоплею і грибами

Інгредієнти:

1-2 картоплини

3-4 печериці

1 невелика цибулина

1 зубчик часнику

3-4 ст. ложки рослинної олії

хліб

сіль, перець, приправи за смаком

приготування:

Картоплю натерти на крупній тертці, додати роздавлений часник.

Все ретельно перемішати, посолити, поперчити, при бажанні додати мелену паприку, каррі, сушені трави або інші приправи.

Отриману масу викласти на скибочки будь-якого хліба і відразу ж покласти (хлібом вниз) на розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла.

Коли хліб злегка підрум'яниться, перевернути і підсмажити 2-3 хвилини - до хрусткої картопляної скоринки.

Печериці та цибулю дрібно порізати, обсмажити на маслі, трохи посолити і викласти на готові бутерброди з картоплею.

Бутерброди "ананасно"

Інгредієнти:

1 цибулина

1 морква

4-5 печериць

3-4 ст. ложки рослинної олії

ананаси, консервовані кільцями

сіль, перець за смаком

приготування:

Цибулю і гриби дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.

Обсмажити овочі та гриби на рослинній олії, посолити і поперчити.

Все добре перемішати (можна також змішати з пісним майонезом *) і викласти на скибочки консервованого ананаса.

При бажанні - покласти ананасні кільця з грибною масою на скибочки хліба.

* Пісний майонез

Інгредієнти:

0,5 склянки рослинного масла

0,5 склянки овочевого або грибного бульйону (можна використовувати також рідина з-під зеленого горошку або консервованої кукурудзи)

2 ст. ложки крохмалю

1-2 ч. Ложки оцту або лимонного соку

1-2 ч. Ложки гірчиці

0,5-1 ч. Ложки солі

1/4 ч. Ложки цукру

Спеції (спеції, оцет, гірчицю, сіль додавайте до смаку)

приготування:

Остудити невелика кількість овочевого бульйону і розвести їм крохмаль. Вилити суміш з крохмалем в гарячий овочевий бульйон, добре прогріти (але не кип'ятити!) До загустіння.

Остудити загусла крохмальну заварку до кімнатної температури і збити з рослинним маслом. Додати інші інгредієнти і ретельно збити в блендері.