П'ятірка кращих пісних бутербродів
Для тих, хто постить, «Коментарі» підібрали рецепти найсмачніших і поживних бутербродів
бутерброди морквяні
Інгредієнти:
1-2 моркви
1 цибулина
4-5 ст. ложок рослинного масла
хліб
сіль, перець за смаком
приготування:
Моркву натерти на середній тертці, цибулю дрібно порізати.
На сковороді розігріти олію і злегка обсмажити цибулю 1-2 хвилини, додати моркву. Постійно перемішуючи, смажити до м'якості моркви.
Готові овочі посолити, поперчити і товстим шаром намазати на кусень будь-якого хліба (за смаком).
Бутерброди з селерою
Інгредієнти:
1 корінь селери
1-2 яблука
листя салату
пісний майонез *
хліб
сіль, цукор за смаком
приготування:
Корінь селери відварити, очистити і натерти на середній тертці.
Яблуко очистити від шкірки, натерти на тій же тертці і додати до селері.
Полити пісним майонезом, посипати цукром і / або сіллю (за смаком), ретельно перемішати.
На скибочки житнього або білого хліба покласти по листу салату і викласти зверху гіркою селерове-яблучну масу.
Бутерброди "Вітамінні" (з авокадо і помідором)
Інгредієнти:
1 авокадо
1 помідор
1-2 зубчики часнику
1 ч. Ложка лимонного соку
сіль, перець за смаком
приготування:
Авокадо очистити і порізати невеликими шматочками.
Помідор покласти на 1-2 хвилини в окріп, очистити від шкірки, розрізати на кілька частин.
Покласти все в блендер, додати роздавлений часник, полити лимонним соком, посолити, поперчити і добре збити. (Авокадной паста може зберігатися у закритій банці в холодильнику 4-5 днів)
Бутерброди з картоплею і грибами
Інгредієнти:
1-2 картоплини
3-4 печериці
1 невелика цибулина
1 зубчик часнику
3-4 ст. ложки рослинної олії
хліб
сіль, перець, приправи за смаком
приготування:
Картоплю натерти на крупній тертці, додати роздавлений часник.
Все ретельно перемішати, посолити, поперчити, при бажанні додати мелену паприку, каррі, сушені трави або інші приправи.
Отриману масу викласти на скибочки будь-якого хліба і відразу ж покласти (хлібом вниз) на розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла.
Коли хліб злегка підрум'яниться, перевернути і підсмажити 2-3 хвилини - до хрусткої картопляної скоринки.
Печериці та цибулю дрібно порізати, обсмажити на маслі, трохи посолити і викласти на готові бутерброди з картоплею.
Бутерброди "ананасно"
Інгредієнти:
1 цибулина
1 морква
4-5 печериць
3-4 ст. ложки рослинної олії
ананаси, консервовані кільцями
сіль, перець за смаком
приготування:
Цибулю і гриби дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
Обсмажити овочі та гриби на рослинній олії, посолити і поперчити.
Все добре перемішати (можна також змішати з пісним майонезом *) і викласти на скибочки консервованого ананаса.
При бажанні - покласти ананасні кільця з грибною масою на скибочки хліба.
* Пісний майонез
Інгредієнти:
0,5 склянки рослинного масла
0,5 склянки овочевого або грибного бульйону (можна використовувати також рідина з-під зеленого горошку або консервованої кукурудзи)
2 ст. ложки крохмалю
1-2 ч. Ложки оцту або лимонного соку
1-2 ч. Ложки гірчиці
0,5-1 ч. Ложки солі
1/4 ч. Ложки цукру
Спеції (спеції, оцет, гірчицю, сіль додавайте до смаку)
приготування:
Остудити невелика кількість овочевого бульйону і розвести їм крохмаль. Вилити суміш з крохмалем в гарячий овочевий бульйон, добре прогріти (але не кип'ятити!) До загустіння.
Остудити загусла крохмальну заварку до кімнатної температури і збити з рослинним маслом. Додати інші інгредієнти і ретельно збити в блендері.