10 смачних ідей сніданку за 5 хвилин

Швидкий і корисний сніданок

Приготувати сніданок за 5 хвилин це реально. Смачно, швидко і оригінально. Допомогти в цьому вам зможе всього один кухонний гаджет - мікрохвильова піч.

Якщо лінь морочитися на щось серйозне ось 10 простих рецептів.

1. Вівсяна каша з фруктами і горіхами

Інгредієнти:

1 стакан води;

½ склянки геркулесу;

1 щіпка солі;

2 столові ложки цукру;

1 чайна ложка кориці;

2 столові ложки подрібнених волоських горіхів;

¼ склянки будь-яких фруктів або ягід.

приготування

Змішайте всі інгредієнти і викладіть в кухоль або спеціальну форму. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини і 20 секунд. Якщо каша вийде рідкою, то готуйте її ще 10-15 секунд.

2. Вівсяна каша з яйцем

Інгредієнти:

⅓ склянки геркулесу;

½ склянки молока;

1 яйце;

¼ склянки будь-яких нарізаних фруктів.

приготування

Змішайте всі інгредієнти в формі для мікрохвильовки і готуйте 1 хвилину. Перемішайте і поставте в мікрохвильовку ще на 1-1,5 хвилини в залежності від бажаної консистенції каші. Чим довше вона буде готуватися, тим густіше стане. Кашу можна посипати корицею, шоколадом, родзинками або додати інші топпинги на ваш смак.

3. Яблучний крамбл

Інгредієнти:

2 столові ложки вершкового масла;

2 столові ложки цукру;

2 столові ложки геркулесу;

2 столові ложки борошна;

1 чайна ложка кориці;

½ чайної ложки меленого мускатного горіха;

1 щіпка солі.

Для начинки:

1 велике яблуко;

½ столової ложки вершкового масла;

2 столові ложки цукру;

1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;

1 чайна ложка кориці;

½ чайної ложки меленого мускатного горіха.

приготування

Змішайте в мисці перші сім інгредієнтів, ретельно розтерши виделкою масло.

Наріжте яблуко невеликими кубиками, викладіть у форму для мікрохвильовки і покладіть зверху вершкове масло. Підігріває яблука протягом хвилини, щоб вони розм'якшилися.

Дістаньте форму і додайте до яблук решту складових. Перемішайте і викладіть зверху геркулесовую суміш. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини.

4. Ванільний чізкейк

Інгредієнти:

60 г вершкового сиру;

2 столові ложки сметани;

1 яйце;

½ чайної ложки лимонного соку;

щіпка ваніліну;

цукор - за смаком.

приготування

Змішайте всі інгредієнти і поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 1,5 хвилини, перемішуючи кожні 30 секунд. Готовий чізкейк можна охолодити і посипати ягодами і подрібненими горіхами або вибрати інші топпинги.

5. Омлет з сиром

Інгредієнти:

2 яйця;

2 столові ложки молока;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком;

інші спеції - за смаком;

2 столові ложки тертого сиру.

приготування

Збийте яйця і молоко і вилийте в кружку. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 45 секунд. Потім дістаньте кухоль, перемішайте і поставте ще на 30-45 секунд. Приправте готовий омлет сіллю, перцем і будь-якими іншими спеціями і посипте тертим сиром.

6. Бутерброд з яйцем пашот і сметаною

Інгредієнти:

½ склянки сметани;

2 яйця;

1 перо зеленої цибулі;

1 скибочка хліба;

1 щіпка паприки.

приготування

Викладіть сметану в контейнер для мікрохвильовки. Додайте рубаний лук і перемішайте. Зробіть в сметані невелике заглиблення і розбийте туди яйця.

Накрийте контейнер кришкою і поставте в мікрохвильовку на 2,5-3,5 хвилини, поки не приготуються яєчні білки. Викладіть яйця і сметану на підсмажений хліб і посипте паприкою.

7. Омлет з помідорами та перцем

Інгредієнти:

2 яйця;

2 столові ложки молока;

2 столові ложки тертого сиру;

½ помідора;

¼ зеленого перцю;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком.

приготування

Змішайте яйця, молоко, сир, нарізані кубиками помідор і перець. Приправте спеціями і перелийте в кружку. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 30 секунд. Перемішайте і готуйте ще 70-80 секунд, поки омлет НЕ підніметься.

8. Піца з яйцями і ковбасою

Інгредієнти:

1 яйце;

1 столова ложка молока;

кілька шматочків ковбаси - опціонально;

1 невелика коржик;

2 столові ложки тертого сиру.

приготування

Збийте яйце і молоко і додайте ковбасу (за бажанням). Перелийте в миску і поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 30 секунд. Перемішайте і поставте ще на 15-45 секунд, поки яйце не затвердіє. Викладіть яйце на корж, посипати сиром і готуйте 10-15 секунд, поки сир не розплавиться.

9. Кіш з помідорами і сиром

Інгредієнти:

1 велике яйце;

1½ столової ложки молока;

1 чайна ложка розтопленого вершкового масла;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком;

4 маленьких помідора;

1 товстий шматок хліба;

1 столова ложка тертого сиру;

кілька гілочок будь зелені (перо цибулі, кріп, петрушка).

приготування

У гуртку збийте яйце, молоко, масло, сіль і перець. Додайте розрізані навпіл помідори, невеликі шматочки хліба, сир і рубану зелень. Чи не перемішуйте інгредієнти, оскільки вони самі осядуть в яєчної суміші. Поставте кружку в мікрохвильовку на 1 хвилину. Готовий киш посипте подрібненою зеленню.

10. Кіш зі шпинатом і шинкою

Інгредієнти:

½ склянки свіжого шпинату;

2 столові ложки води;

1 яйце;

⅓ склянки молока;

⅓ склянки тертого сиру;

1 скибочку шинки - опціонально;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком.

приготування

Покладіть шпинат в чашку, залийте водою, накрийте серветкою і поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Після цього злийте з кухля зайву рідину. Додайте сире яйце, молоко, сир, шинку (за бажанням) і спеції. Перемішайте, накрийте кухоль серветкою і готуйте в мікрохвильовці 3 хвилини.

Фото: з відкритих джерел