Головна Новини Дозвілля Названі 8 продуктів, які знижують рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі 8 продуктів, які знижують рівень холестерину

Правильно складений раціон харчування – запорука здоров'я

24 червня 2019, 10:15
Поділіться публікацією:
Названі 8 продуктів, які знижують рівень холестерину

Високий рівень холестерину часто сприяє розвитку ожиріння, а воно, у свою чергу, призводить до порушення ліпідного обміну. У сукупності ці дві патології є факторами розвитку багатьох серйозних захворювань. Які продукти можуть цьому запобігти?

Ріпакова і оливкова олія

З давніх часів оливкова олія славиться своїми унікальними цілющими властивостями. Для того, щоб досягти позитивного терапевтичного ефекту необхідно з обережністю підходити до вживання рослинної олії. Лікарі-фахівці рекомендують приймати по дві столові ложки на день. Оливкова і ріпакова олія, особливо холодного віджиму, містять мононенасичені жирні кислоти, які допомагають знизити рівень холестерину. В ріпаковій олії міститься в два рази менше шкідливих для здоров'я і фігури жирів.

Морська риба

Жирні сорти риби, багаті омега-3 жирними кислотами, знижують ЛПНЩ (холестерин) і тригліцериди, а також артеріальний тиск. Особливо цінними і багатими поліненасиченими жирними кислотами є: оселедець, сардини, скумбрія, лосось, вугор.

Клітковина

Численні дослідження підтвердили позитивний вплив клітковини на зниження рівня холестерину. Вона міститься у багатьох продуктах, проте одне з перших місць займають висівки. А також в раціон слід включити фрукти (авокадо, яблуко, банан) та овочі (морква, брокколі, картопля).

Горіхи і мигдаль

Волоський горіх і мигдаль містять поліненасичені жирні кислоти, які знижують рівень шкідливого холестерину. Деякі дослідження показують, що вживання 50 гр горіхів на день може знизити рівень холестерину на 5%, а 70 гр мигдалю — майже на 10%.

Насіння льону

Цей продукт дбає про травну систему і у нього заспокійливий ефект, тому має велике значення в профілактиці холестерину. З одного боку, насіння льону містить розчинну клітковину, а з іншого — ліноленову кислоту, яка нагадує жирні кислоти омега-3. Ці два компоненти відіграють важливу роль у боротьбі з високим рівнем холестерину.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названі 7 продуктів, які повинні бути у раціоні кожного.

Джерело: https://zen.yandex.ru/media/id/5a91062c5816697f3ff60e37/produkty-snijaiuscie-uroven-holesterina-5ace06eddcaf8e42c2ae36bc



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!