Головна Новини Дозвілля Як зрозуміти, що у Вашого автомобіля проблеми з ходовою?
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що у Вашого автомобіля проблеми з ходовою?

Як правило, в обслуговування входить діагностика ходової частини, за результатами якої майстер автосервісу визначає необхідність регулювання або ремонту вийшли з ладу або некоректно працюючих вузлів, щоб виключити ймовірність ДТП

1 липня 2019, 11:25
Поділіться публікацією:
Як зрозуміти, що у Вашого автомобіля проблеми з ходовою?

Проблеми ходової частини автомобіля можна визначити за візуальним або звуковим ознаками. Наприклад, порушену регулювання розвал-сходження можна визначити візуально, так як неправильне положення коліс відразу впадає в очі. Якщо одне колесо має відхилення, це свідчить про деформації важеля. Наявність стороннього стуку або вібрації може означати проблеми з амортизаторами або маточиною. А більший гальмівний шлях змушує водія звернути увагу на гальмівні колодки.

Звичайно, візуально і на звук можна лише попередньо визначити проблему. Встановити точну причину поломки можна на спеціальному діагностичному стенді в одному з автосервісів компанії "Oiler", пропонує послуги з обслуговування та ремонту автомобілів у Києві.

Що входить в обслуговування

Як правило, в обслуговування входить діагностика ходової частини, за результатами якої майстер автосервісу визначає необхідність регулювання або ремонту вийшли з ладу або некоректно працюючих вузлів, щоб виключити ймовірність ДТП. Наприклад, якщо потрібна заміна підшипника маточини, його відразу міняють, так як є ймовірність, що він не дотягне до наступного обслуговування і вийде з ладу під час руху автомобіля, а це може призвести до серйозних наслідків. При проведенні діагностики перевіряються:

  • кути положення передніх коліс;
  • зазори шкворневых сполук;
  • зазори в маточинних підшипників;
  • стан рами і елементів системи амортизації;
  • тиск повітря в шинах;
  • стан мастильного матеріалу.

За результатами діагностики виконують регулювання розвал-сходження, змінюють мастило ГУР і елементи підвіски, які не підлягають відновленню. Також перевіряють стан елементів гальмівної системи. При наявності критичного зносу фрикційного шару, потрібно замінити гальмівні колодки. Це далеко не повний перелік робіт, які виконуються при обслуговуванні ходової частини автомобіля.

Як уникнути серйозних поломок

Основна причина, чому комплектуючі ходової частини виходять з ладу раніше закінчення свого експлуатаційного терміну, полягає в постійній механічної навантаженні. Отже, для збільшення довговічності підвіски рекомендується об'їжджати дороги з поганим покриттям, так як кожне попадання колеса в яму на великій швидкості негативно позначається на всій підвісці. Не варто також забувати про корозійні процеси, які не тільки скорочують термін служби комплектуючих, але і перешкоджають їх безпечного демонтажу.

В автосервісах компанії "Oiler" для демонтажу заржавілих різьбових з'єднань в конструкції підвіски використовується краща автохімія у Києві. Обробка пошкодженого корозією ділянки спеціальними хімічними складами дозволяє демонтувати деталі не зірвавши різьблення. Дане рішення, в поєднанні з професіоналізмом працівників автосервісів, знижує собівартість обслуговування, так як проблема не погіршується, а вирішується з першого разу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

21 грудня 2020, 12:11

Их сайт

Иван

21 грудня 2020, 12:10

Лучший вариант обратиться в Автосервис ЧекАвто https://checkauto.com.ua/ и не морочить себе голову

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!