Головна Новини Дозвілля Беремо на замітку: ТОП-5 здорових порад на літо
commentss НОВИНИ Всі новини

Беремо на замітку: ТОП-5 здорових порад на літо

Фахівці радять людям користуватися моментом і витягти з літніх днів максимум користі

8 липня 2019, 10:57 comments1943
Поділіться публікацією:
Беремо на замітку: ТОП-5 здорових порад на літо

Літо – прекрасний час, щоб запастися не тільки вітамінами перед черговою хвилею зимової застуди, але і зробити все, щоб підняти свою імунну систему. Який спосіб життя є найбільш здоровим для літнього періоду?

Більше ходіть босоніж

Літо – прекрасна пора для ранкових пробіжок або вечірніх прогулянок. Рухайтеся завжди і скрізь. Намагайтеся якомога частіше ходити босоніж. Ходіння босоніж по траві, росі або піску відмінно зміцнює імунітет, бореться зі стрибками артеріального тиску, допомагає при плоскостопості і для його профілактики.

Харчуйтеся правильно!

Коли жарко, у нас сповільнюється теплообмін із зовнішнім середовищем. І щоб знизити внутрішню температуру тіла і уникнути теплового удару, організм уповільнює роботу всіх систем, зокрема травної. У цей час ферментів виділяється мало, тому і апетит нижче.

Складіть меню з максимально легких продуктів, які не навантажують травну систему і в той же час дають багато енергії. Це, насамперед, зелень, сирі овочі і фрукти. Але не налягайте на фрукти: допустима норма в день для збереження фігури становить 400 грамів.

Зберігайте спокійне настрій і не розкидайте енергію

Рівний настрій допомагає людині переносити спеку, дає можливість відчути прохолоду. Організм не "перегрівається", що сприяє збереженню енергії. А щоб центральна нервова система нормально функціонувала, важливо отримувати вітамін В1 (тіамін) в достатній кількості.

Дотримуйтесь режиму споживання води

Недолік води в організмі шкідливий для здоров'я в цілому. Вода необхідна для нормальної роботи шлунка, хорошого метаболізму, виведення токсинів. Випивайте влітку близько трьох літрів води, а в інші сезони – 2,5 л. Причому це тільки чиста вода: соки, чай, кава у ці обсяги не входять.

Уникайте надмірної прохолоди

У літню спеку не слід захоплюватися кондиціонером, подовгу сидіти навпроти або поряд із включеним електричним вентилятором. Особливо це стосується людей зі слабким здоров'ям. Також вживайте напої кімнатної температури, щоб уникнути ангіни, яку дуже легко підхопити в цей період.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що потрібно робити для правильної і безпечної засмаги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!