Головна Новини Бізнес В Україні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд гривень

У вересні Пенсійний Фонд має намір знову збільшити свої витрати

24 червня 2019, 12:20
Поділіться публікацією:
В Україні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд гривень

В Україні видатки Пенсійного фонду (ПФ) перевищили планові на 8,9 млрд грн. Такі фактичні витрати відбулися за перші чотири місяці 2019 року, повідомив на своїй сторінці у Facebook економічний експерт і Голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.


За його словами, це сталося, починаючи з весни, з-за індексації пенсій і виплати одноразової допомоги по пенсіях.


В повідомленні Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України, опублікованому на їх сторіночці в Facebook, кажуть, що в березні цього року дефіцит ПФ склав 4,8 млрд грн., а в квітні вже 5,2 млрд грн.


"Растут як доходи самого Пенсионного органу, так і видатки державного бюджету, який дотує пенсійну систему. На цей рік видатки Пенсійного фонду планувалися в розмірі 408 млрд грн. При цьому вони не враховували індексацію пенсій та одноразові виплати. За рахунок ЄСВ буде покриватися 265 млрд грн., а 143 млрд грн. — дефіцит. Варто зазначити, чтпро у 2019 роцінадходження від єдиного соціального внеску (ЄСВ), більше, ніж прогнозувалося", — проъясняет Олексій Дорошенко.


Також, він зазначає, що 1 травня цього року ПФ повернув взяті в борг на Єдиному казначейському рахунку 4 млрд грн. Але збільшити свої витрати на виплату пенсій ще на 2,5 млрд грн. фонд планує вже цієї осені, у вересні. Це може призвести до того, що щомісячні витрати ПФ складуть більше 35 млрд грн. за старими планами.


"А це означає, що Україне, як повітря, необхідно збільшувати темп зростання економіки, щоб і виплачувати зовнішні запозичення, і пенсії одночасно. Їх розміри складають 5,5 млрд дол. - на підтримку існуючої пенсійної системи та 15,7 млрд дол. - виплати за зовнішніми боргами", — написав експерт.


Раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд закриє відділення по всій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Facebook
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!