Головна Новини Бізнес У Молдові депутати вимагають від прем'єра пояснень з листа Порошенко про санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові депутати вимагають від прем'єра пояснень з листа Порошенко про санкції

Окремо парламентарії попросили розібратися з тим, хто є бенефіціаром фірми Novastal prim

3 травня 2019, 21:25
Поділіться публікацією:
У Молдові депутати вимагають від прем'єра пояснень з листа Порошенко про санкції

Група депутатів парламенту Молдови вимагає від молдавського прем'єр-міністра Павла Філіпа відзвітувати щодо його листи українському президенту Петру Порошенку, що стало формальним приводом для зняття санкцій з одного з ключових платників податків невизнаного Придністров'я — Молдавського металургійного заводу. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Радіо Свобода.

В офіційному зверненні восьми молдавських парламентаріїв, зареєстрованому 3 травня, говориться:

"Який юридичний режим "ММЗ", згідно із законодавством Молдови, що гарантує виведення заводу з-під санкцій воюючої країни? Яка політика уряду (Молдова – ред.) щодо економічних агентів із сепаратистського регіону, який акумулює астрономічні борги близько 7 мільярдів доларів в акціонерному товаристві, в якому уряд Республіки Молдова є міноритарним акціонером, тобто не вирішує захищати інтереси (держави – ред.)?" – так депутати відреагували на розслідування "Схем" і RISE.

Окремо парламентарії попросили розібратися з тим, хто є бенефіціаром фірми Novastal prim, яка постачала український металобрухт на металургійний завод в той момент, поки на нього були накладені санкції.

У свою чергу голова найбільшої опозиційної партії Молдови Андрій Настазе заявив, що "хотів би побачити реакцію європейських інститутів на оприлюднені в розслідуванні факти про роль прем'єр-міністра Молдови Філіпа до зняття санкцій щодо "ММЗ".

У зв'язку з матеріалом "Схем" і RISE, 14 травня 2018 року президент Петро Порошенко включив ММЗ до списку санкцій на три роки, однак 19 березня 2019 року він видав указ з оновленим списком юридичних осіб, які підпадають під санкції, де замість ММЗ числиться кишинівська компанія Novastal prim.

У розпорядженні RISE Moldova і українського проекту "Схеми" опинилася копія листа Філіпа від 7 березня, адресованого Порошенко і прем'єру Володимиру Гройсману, де той просить виключити ММЗ зі списку санкцій, а також зупинити антидемпінгове розслідування проти заводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!