Головна Новини Бізнес Прем'єр Молдови може потрапити у в'язницю через листи до Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Молдови може потрапити у в'язницю через листи до Порошенка

Лист молдавського прем'єра до Петра Порошенка допомогло зняти санкції з Молдавського металургійного комбінату

6 травня 2019, 11:15
Поділіться публікацією:
Прем'єр Молдови може потрапити у в'язницю через листи до Порошенка

Депутат парламенту Молдови Думітру Алайба вимагає притягнути прем'єр-міністра країни Павла Філіпа до кримінальної відповідальності за складання ним листа до президента України Петра Порошенка, в якому обґрунтовувалася необхідність зняття санкцій з Молдавського металургійного комбінату, що працює в невизнаному Придністров'ї.

Прем'єр країни повинен понести відповідальність за статтею 337 Кримінального кодексу РМ "Зрада Батьківщині", що передбачає позбавлення волі від 12 до 20 років, оскільки "відкрито лобіював рішення, що суперечать національному інтересу", вважає молдавський депутат.

"Зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином Республіки Молдова на шкоду суверенітету, територіальній недоторканності або державної безпеки і обороноздатності Республіки Молдова", — цитує Алайба статтю КК РМ.

3 травня група депутатів парламенту Молдови зажадала від молдавського прем'єр-міністра Павла Філіпа відзвітувати щодо його листи українському президенту Петру Порошенку, що стало формальним приводом для зняття санкцій з одного з ключових платників податків невизнаного Придністров'я — Молдавського металургійного заводу.

14 травня 2018 року президент України Петро Порошенко включив ММЗ до списку санкцій на три роки, однак 19 березня 2019 року він видав указ з оновленим списком юридичних осіб, які підпадають під санкції, де замість ММЗ числиться кишинівська компанія Novastal prim.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!