Головна Новини Бізнес Західні партнери вимагають прискорити реформування ринку електроенергії, - американське видання Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні партнери вимагають прискорити реформування ринку електроенергії, - американське видання Politico

З 1 липня поточного року планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми Третього енергопакету Євросоюзу

6 травня 2019, 14:10
Поділіться публікацією:
Західні партнери вимагають прискорити реформування ринку електроенергії, - американське видання Politico

Країни ЄС, міжнародні фінансові організації, — офіційні кредитори України, а також Агентство США з міжнародного розвитку закликають Україну прискорити і поліпшити роботу з реформування ринку електроенергії (відповідні зобов'язання Україна взяла два роки тому)

Про це йдеться в їх спільному листі, пише провідне американське видання Politico.

"У листі до українського прем'єр-міністру Володимиру Гройсману від 17 квітня підписанти поділилися побоюваннями щодо виконання закону ("Про ринок електричної енергії", — ред.). Закон, прийнятий в 2017 році, має на меті впровадити конкурентний ринок електроенергії з 1 липня 2019 року. Однак, лише за два місяці до кінцевого терміну, "багато важливих операційних деталей залишаються не встановленими".

Як пише Politico, в листі закликають Регулятора енергетики країни і міністерство "якомога швидше скликати засідання координаційного центру, щоб критично переглянути стан впровадження нової ринкової моделі, визначити ключові перешкоди і зобов'язати відповідальних їх вирішити".

Нагадаємо, з 1 липня поточного року планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми Третього енергопакету Євросоюзу. Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу у розмірі 500 млн євро від Європейського Союзу до 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!