Головна Новини Бізнес Політики використовують покупку ДТЕК двох обленерго для своїх спекуляцій, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Політики використовують покупку ДТЕК двох обленерго для своїх спекуляцій, - експерт

Політики використовують у своїх цілях покупку ДТЕК двох обленерго, - експерт

11 травня 2019, 15:55
Поділіться публікацією:
Політики використовують покупку ДТЕК двох обленерго для своїх спекуляцій, - експерт

Деякі українські політики за допомогою теми покупки компанією ДТЕК "Київобленерго" і "Одесаобленерго" намагаються заперечувати політичний резонанс і добитися поставлених політичних цілей. Про це заявив експерт з питань енергетики Юрій Корольчук в ефірі телеканалу Newsone.

Він зазначив, що купівля ДТЕК двох обленерго ніяк не вплинула на конкурентні позиції компанії на ринку. Більше того, ця угода дозволила знизити вплив російських компаній на українському енергоринку. Тому політики, які критикують власника ДТЕК Ріната Ахметова за покупку обленерго, фактично підтримують колишніх власників — російську компанію VS Enengy.

"VS Enengy продовжує залишатися великим гравцем на ринку України. Тому це такий поступовий відхід з ринку російських компаній, їм важко об'єктивно працювати на ринку України", — сказав Корольчук, додавши, що російські компанії все одно йшли б з України з-за конфлікту в Донбасі.

За словами експерта, заяви деяких політиків про монополії ДТЕК не відповідають реаліям, оскільки навіть після вищезгаданої угоди VS Enengy залишиться 10 обленерго, а у ДТЕК — 5.


Відзначимо, 25 квітня Антимонопольний комітет дозволив ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" придбати 24,99% акцій ПАТ "Київобленерго" та 16,77% АКЦІОНЕРНОГО товариства "Одесаобленерго". Відповідно до закону України "Про ринок електроенергії" операторів системи розподілу електроенергії (обленерго) заборонено здійснювати діяльність з постачання електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!