Головна Новини Бізнес Україна отримає від США $4 млн на безпеку військових складів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від США $4 млн на безпеку військових складів

Уряди США і України підписали меморандум, що передбачає виділення 4 млн дол. додаткових коштів для підвищення захисту військових складів на українській території

26 червня 2019, 07:15
Поділіться публікацією:
Україна отримає від США $4 млн на безпеку військових складів

США виділять Україні 4 млн дол. на підвищення безпеки військових складів, повідомляє Державний департамент.

Повідомляється, що уряди США і України підписали меморандум, що передбачає виділення 4 млн дол. додаткових коштів для підвищення захисту військових складів на українській території.

Документ був завірений помічником держсекретаря США з військово-політичних питань Кларком Купером і в. о. директора Департаменту міжнародної безпеки МЗС України Русланом Нимчинским.

Меморандум передбачає виділення протягом двох років 4 млн дол. на підвищення рівня безпеки військових складів з боєприпасами на території України. Очікується, що це має наблизити Україну до стандартів НАТО.

У Держдепі також нагадали, що з 2004 по 2018 рік США інвестували близько 40 млн дол. в якості підтримки України у вирішенні проблеми великої кількості звичайних озброєнь і боєприпасів, що залишилися з часів СРСР.


Нагадаємо, з 2015 по 2018 рік в Україні сталася низка вибухів на військових складах з боєприпасами і технікою. Зокрема, у жовтні 2018 року загорілася територія 6 арсеналу Міноборони біля міста Ічня Чернігівської області. У 2017 році сталася пожежа на складах військової частини А1352 поблизу міста Балаклія Харківської області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!