Головна Новини Бізнес Підвищення пенсій в Україні: економісти висловили свою думку
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення пенсій в Україні: економісти висловили свою думку

Пенсії підвищать понад 2,5 млн українців

27 червня 2019, 10:58
Поділіться публікацією:
Підвищення пенсій в Україні: економісти висловили свою думку

У середу в Україні остаточно закріпили механізм підвищення пенсій. Радісна новина стосується всіх людей, які мають великий стаж, але протягом усього робочого періоду отримували невеликі зарплати, йдеться на сторінці "Урядовий портал" в соцмережі Facebook.


Як зазначається, 2,5 мільйонів українців отримають підвищені пенсії, які будуть становити не менше 2 тис. грн на місяць.


"З жовтня 2017 року — це вже 5-й перерахунок. Також вдалося скасувати оподаткування пенсій. Ще з порядку денного зняли вимогу щодо підвищення пенсійного віку", — йдеться в повідомленні.



Видання "Коментарі" звернулося з питанням до економічного експерта Андрія Новака щодо того, чи не призведе підвищення пенсій в Україні до нової хвилі інфляції.


За словами економіста, мінімальні пенсії та ті, які не сильно відрізняються від мінімальних, вже давно не відповідають новим рівнем цін та вартості комунальних тарифів за останні роки. 


"Тому, цей крок логічний, але дуже запізнілий. А саме підвищення пенсій вже давно є актуальною темою", — говорить експерт.


В те, що підвищення пенсій не загрожує українцям інфляцією, впевнений ще один економічний експерт Олександр Охріменко. За його словами, підвищення "торкнеться" невеликої кількості пенсіонерів, загальна кількість яких в Україні близько 13 млн. При цьому основна маса отримає невелику надбавку — від 50 до 100 грн.


"Я б не сказав, що це може вплинути на інфляцію. Зрозуміло, що пенсіонери зможуть купувати більше круп, хліба, таке буде... Але ось м'яса — ні. З таким збільшенням, я думаю, людям знову буде не "по кишені". Якщо це збільшення пенсій і вплине на інфляцію, то це буде 0,0001%. Хитрість в підвищення полягає в тому, що ніколи не кажуть, на скільки саме збираються підвищувати людям пенсії: на скільки і кому. У нас все заплутано. Якщо б абсолютно всім підняли на 500 грн — це одне. Але в середньому піднімуть на 57 грн (тільки комусь на 500 грн). Бог свідок, 57 грн — це не гроші. А якщо б людям з 2000 грн зробили 3000 грн, ось це було б підвищення", — пояснив експерт.


Додамо, що на наразі мінімальна пенсія у Україні становить 1497 гривень. Її хочуть підвищити до 2000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!