Головна Новини Бізнес Нові правила: НБУ продовжив валютну лібералізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила: НБУ продовжив валютну лібералізацію

НБУ дозволив інвесторам уникати додаткових витрат на конвертацію валют

2 липня 2019, 10:52
Поділіться публікацією:
Нові правила: НБУ продовжив валютну лібералізацію

Національний банк України скасував ряд адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам. Про це повідомляє прес-служба регулятора на своїй сторінці в Facebook.


Як зазначається, було скасовано ліміт на фінансування власних закордонних представництв та інших відокремлених підрозділів українського бізнесу.


"Раніше переказ коштів іноземним філіям обмежувався загальним лімітом для юридичних осіб на інвестування за кордон в 2 млн євро на рік", — йдеться в повідомленні.


Також було спрощено реінвестування доходів іноземних інвесторів від операцій з українськими цінними паперами.


"Нерезидентам тепер дозволено переводити кошти, отримані з цінних паперів, які враховуються в іноземному банку-депозитарії, з коррахунку цього закладу одразу на свій рахунок в Україні. Це дозволить інвесторам уникати додаткових витрат на конвертацію валют", — пояснює регулятор.


Крім цього, скасували заборону розрахунків в готівковій іноземній валюті для оплати консульського збору за легалізацію товаросупровідних документів дипломатичних представництвах або консульських установах декількох країн. Це стосується ряду тих країн, хто не приєднався до Гаазької конвенції від 5 жовтня 1961 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!