Головна Новини Бізнес Нові виклики для економіки України: Зеленський пообіцяв МВФ провести нові реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові виклики для економіки України: Зеленський пообіцяв МВФ провести нові реформи

Ситуація щодо МВФ буде зрозуміла лише після виборів і формування парламенту

3 липня 2019, 12:05
Поділіться публікацією:
Нові виклики для економіки України: Зеленський пообіцяв МВФ провести нові реформи

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна налаштована проводити важливі реформи, спрямовані на сталий економічний розвиток. Мова йде про реформу правоохоронних органів, енергетичної сфери, великої приватизації та ринку землі. Президент запросив делегацію МВФ відвідати Київ для обговорення нової програми відразу ж після формування уряду.

Ексклюзивно для видання "Коментарі" експерти проаналізували заяву Володимира Зеленського, про те, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для України.

Економіст Данило Монін зазначає, що це не нові тези, подібні Зеленський озвучував і раніше.

"Хотілося б розуміти, що мається на увазі під економічними реформами. Поки що я бачу тільки спробу догодити МВФ. А представники Фонду обов'язково до нас приїдуть. Уряд сформують, ймовірно, до вересня – ось тоді й приїдуть. Думаю, поточна програма з МВФ буде закрита та відкрита нова... інше питання: якщо ми плануємо розпродавати активи, тоді під це можна запускати зниження податків. Але я поки не впевнений, що українській владі це дозволять... Або вони все ж вирішаться", – говорить експерт.

Економіст, політексперт Тарас Загородній вважає, що продовження співпраці з МВФ вбиває економіку України.

"Спасибі, що Фонд допоміг нам у 2014-2015 рр., але це потрібно закінчувати, – говорить Загородній. – Ми можемо обійтися без співпраці з МВФ. Україна зараз знаходиться в лобі інвестиційних банкірів, які заганяють країну в борги. Високі ставки по кредитах не дають можливості для розвитку економіки. Потрібно проводити політику індустріалізації країни, щоб економіка росла без кредитів МВФ, щоб зростав експорт з високою додатковою вартістю".

Щодо обіцяних Зеленським реформ, то, на думку Загороднього, потрібно дочекатися результатів виборів і формування уряду.

"Якщо буде коаліція "Слуги народу" і "Батьківщини" (вона зараз проглядається найбільш реально з подальшим прем'єрством Тимошенко), то питання по ринку землі зависне. У партії Тимошенко категорично проти відкриття ринку землі в тому форматі, в якому пропонують зараз (коли спекулянти зможуть легко скупити її за безцінь). Те ж саме стосується позицій "Опозиційної платформи – За життя", а також Радикальної партії Олега Ляшка, яка може потрапити в парламент. Поки ми чуємо традиційні обіцянки української влади, якими західних партнерів годують не перший рік".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!