Головна Новини Бізнес В Україні запровадили європейську модель «уповноваженого» експортера
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запровадили європейську модель «уповноваженого» експортера

Бути «уповноваженим» експортером можуть навіть фізособи - підприємці

3 липня 2019, 14:25
Поділіться публікацією:
В Україні запровадили європейську модель «уповноваженого» експортера

Європейську модель "уповноваженого" експортера, яка дозволяє самостійно декларувати походження товарів на комерційних документах, ввели в Україні. При цьому, оформляти сертифікат EUR тепер не потрібно, повідомляється на сторінці "Державна фіскальна служба України" в соцмережі Facebook.


Як відзначається, модель "уповноваженого" експортера ввели, щоб спростити і прискорити митне оформлення експортованих з України товарів країни ЄС.


"До уповноваженого експортера також відносяться фізичні особи — підприємці. Товар, який експортується, повинен відповідати правилам визначення преференційного походження, встановленим угодами", — йдеться в повідомленні.


Всього в Україні статус уповноваженого експортера отримали 239 підприємств, експортують товари в країни Європейського Союзу. Для підтвердження українського походження товарів необхідно надавати декларацію постачальника (виробника) товарів, форма яких визначена наказом Мінфіну № 950 "Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!