Головна Новини Бізнес Заборгованість українських банків за кредитами рефінансування скоротилася, - НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборгованість українських банків за кредитами рефінансування скоротилася, - НБУ

Як розповіли в НБУ, кредити рефінансування допомагають регулювати ліквідність банків

4 липня 2019, 12:57
Поділіться публікацією:
Заборгованість українських банків за кредитами рефінансування скоротилася, - НБУ

В Україні за останні чотири роки обсяг заборгованості банків за кредитами рефінансування скоротився та на початок червня 2019 року становив 49,9 млрд грн. Хоча ще 1 січня 2014 року, обсяг заборгованості банків перед регулятором досягав 80,2 млрд грн., розповіли виданню "Коментарі" в Національному банку України.


Як зазначається, з 49,9 млрд грн., 39,5 млрд грн. — заборгованість неплатоспроможних банків.


"НБУ має право надавати кредити для рефінансування банку, якщо це не тягне за собою ризиків для банківської системи. Кредити рефінансування не мають цільового спрямування "порятунок банку від виведення з ринку". Кредити рефінансування — це стандартний інструмент регулювання ліквідності банків. Національний банк виступає кредитором останньої інстанції для банків і організує систему рефінансування", — пояснив регулятор.


Крім того, Національний банк регулярно публікує інформацію про надані банкам кредити на термін більше 30 календарних днів. Стежити за цією інформацією можна за посиланням.


Як раніше повідомляли "Коментарі" з посиланням на дані НБУ, рішення Національного банку України щодо визнання тих чи інших банків неплатоспроможними, активно оскаржують в судах. Зараз в адміністративних судах знаходиться 36 судових справ проти регулятора. В суд на НБУ подають банки, які було визнано неплатоспроможним і у яких відкликали банківську ліцензію, а також банки, відправлені на ліквідацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!