Головна Новини Бізнес Резерви України в червні виросли на $1,2 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Резерви України в червні виросли на $1,2 млрд

Україна наростила резерви більш ніж на 6%

5 липня 2019, 18:51
Поділіться публікацією:
Резерви України в червні виросли на $1,2 млрд

У червні поточного року міжнародні резерви України збільшилися в еквіваленті на $1,2 млрд — до $20 млрд 638,9 млн. ( 6,4%). Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Резерви збільшували завдяки наступним факторам:

- у червні надходження від розміщення Кабінетом міністрів облігацій внутрішньої і зовнішньої державної позики склали $1 612,4 млн. Так, єврооблігації принесли в бюджет 1,0 млрд євро, ОВДП — $325,8 млн і 148,0 млн євро.

Частина надходжень була спрямована на обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Загальна сума виплат склала $952,4 млн (в еквіваленті). З них $773,6 млн виплачені за ОВДП. Також Кабінет міністрів і Національний банк сплатили на користь Міжнародного валютного фонду $157,5 млн. Інші кошти спрямовані на виконання інших зобов'язань перед іноземними кредиторами;

- сприятлива ситуація на валютному ринку внаслідок збереження позитивної цінової кон'юнктури для українського експорту, помірних обсягів імпорту і припливу іноземного капіталу у гривневі державні цінні папери.

Таким чином, пропозиції щодо валюти перевищили попит і дали Національному банку поповнити міжнародні резерви за рахунок інтервенцій на міжбанківському валютному ринку на суму $322,3 млн. З них $183 млн було куплено під час інтервенцій шляхом запиту кращого курсу і $139,3 млн — за єдиним курсом. Інтервенцій з продажу валюти НБУ в червні не проводив;

- переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). Минулого місяця їх вартість збільшилася на $254,6 млн (в еквіваленті).

У Нацбанку додали, що станом на 1 липня 2019 обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяці майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій Кабміну і НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!