Головна Новини Бізнес Нацбанк зняв усі обмеження на виведення дивідендів за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк зняв усі обмеження на виведення дивідендів за кордон

Це було зроблено для поліпшення інвестиційного клімату і відповідно з дорожньою картою з валютної лібералізації.

10 липня 2019, 10:25
Поділіться публікацією:
Нацбанк зняв усі обмеження на виведення дивідендів за кордон

Національний банк України скасував будь-які обмеження на репатріацію дивідендів. Про це повідомляється на сайті НБУ.

За інформацією Нацбанку, це було зроблено для поліпшення інвестиційного клімату та у відповідності з дорожньою картою по валютній лібералізації.

Відзначається, що з 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не буде обмежений лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні. Раніше цей ліміт становив 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи.

Крім того, як відзначили в НБУ, валютне послаблення не буде мати негативних наслідків для макрофінансової стабільності, упевнені в НБУ.

"У першому півріччі бізнес перерахував за кордон дивіденди на суму 1,27 млрд дол. з яких 1,07 млрд дол. — за рахунок купленої валюти. Такі обсяги перерахування і покупки валюти на 20% і 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року", — запевняють в НБУ.

Банкіри переконані, що репатріація дивідендів в загальному не робить істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі складає лише близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Раніше повідомлялося, що НБУ скасував ряд адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!