Головна Новини Бізнес Кабмін виділив 1,2 мільярда на програму по протезуванню інвалідів
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін виділив 1,2 мільярда на програму по протезуванню інвалідів

Гройсман розповів про перспективи протезування в Україні

10 липня 2019, 23:50
Поділіться публікацією:
Кабмін виділив 1,2 мільярда на програму по протезуванню інвалідів

Кабмін направив 1 мільярд 200 мільйонів гривень на забезпечення протезуванням воїнів і людей з інвалідністю.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів журналістам в Українському НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності (Харків), передає видання "Укрінформ".

"Система забезпечення людей протезуванням змінено. Раніше було замовлення на підприємство, але люди не завжди отримували якісні вироби. Зараз система така: за кожною людиною, у якого є проблема, йдуть кошти. Є каталоги кращих виробів, людина вибирає за своїми параметрами, а держава платить. На ці цілі — протезування воїнів і людей з інвалідністю — в цьому році ми виділили 1 млрд 200 млн. грн. ", — зазначив Гройсман.

Також за його словами, раніше була необхідність закуповувати такі величезні кошти за кордоном.

"Сьогодні Харківський інститут разом з колегами виробляє ці вироби високої якості. В минулому році держава виділила Харківському НДІ протезування 60 млн грн на придбання обладнання. У цьому році інститут отримав ще 70 міллінов", — додав прем'єр.

Глава уряду разом з головою Харківської ОДА Юлією Світличної ознайомився зі структурними підрозділами Університету, а також тренажерними класами для воїнів, які використовують протези української марки, в тому числі, електронні.

Інформагентство зазначає, що в даній клініці проходять протезування і реабілітацію 115 пацієнтів. За останні 5 років тут розроблено близько 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів та комплектуючих до них, а також 30 нових реабілітаційних методик. Вперше в Україні на базі Інституту сконструювали спеціальний тренажер, в якому можливе часткове відновлення руху для дітей з ДЦП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!