Головна Новини Бізнес У Кривому Розі Зеленському передали матеріали щодо купівлі "Арселором" судових рішень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кривому Розі Зеленському передали матеріали щодо купівлі "Арселором" судових рішень

Президент Володимир Зеленський жорстко відреагував на факти масштабних викидів шкідливих речовин «Арселору» в атмосферу і нібито незаконні дії дніпропетровських суддів, які могли прикривати ці факти

12 липня 2019, 22:38
Поділіться публікацією:
У Кривому Розі Зеленському передали матеріали щодо купівлі "Арселором" судових рішень

Журналісти і екологи Кривого Рогу передали президентові України Володимиру Зеленському матеріали, якими вказують на нібито незаконні дії керівництва металургійного комбінату "Арселорміталл Кривий Ріг". Інформацію про це главі держави передали під час його візиту в Кривий Ріг.

Як повідомляється, Гарант отримав свідоцтва передачі грошей суддям за рішення, які нібито дозволяли підприємству не платити штрафи за масштабні викиди шкідливих речовин в атмосферу. Журналісти та екологи стверджують, що в незаконних схемах приймала участь суддя Дніпропетровського окружного адмінсуду.

Так, у 2015 році екоінспекція нарахувала 72 млн грн штрафу меткомбінату. Але, за твердженням журналістів, "Арселор" скасував штраф, заплативши за судове рішення адвокатської компанії "Лексвел і партнери" 27 млн грн.

Президент також отримав інформацію про те, що "Арселор" нібито купує рішення судів, щоб не допустити збільшення податку на землю до мінімально допустимого законодавством рівня і завдяки цьому платить податок на землю в декілька разів менше, ніж будь-які інші металургійні підприємства України.

Стверджується, що останнім рішення обійшлося в 200 тис. доларів, про що може свідчити акт виконаних робіт між "Арселором" і компанією "Лексвелл і партнери". Держбюро розслідувань вже відкрило кримінальну справу з цього приводу.

Відзначається, що юркомпанія нібито залишила собі частину грошей як винагороду, а іншу частину у вигляді готівки використовувала в якості хабара для судді.

Президент Володимир Зеленський жорстко відреагував на факти масштабних викидів шкідливих речовин "Арселору" в атмосферу і нібито незаконні дії дніпропетровських суддів, які могли прикривати ці факти. На всі цифри і виправдання керівництва підприємства глава держави апелював до статистики онкозахворювань в Кривому Розі – на сьогоднішній день, за його словами, це 25 000 чоловік.

Зеленський дав доручення опрацювати перенесення Міністерства екології в Кривий Ріг для того, щоб вирішити цю проблему на місці, а також доручив не допустити в подальшому незаконних рішень судів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!